Bancile vor avea mai multa lichiditate si va trebui sa reduca dobanzile, odata cu venirea primaverii si topirea zapezilor, a declarat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

"A venit primavara, se topesc zapezile, bancile vor avea mai multe lichiditati si chiar si cele mai incapatanate va trebui sa reduca dobanzile, ca n-au incotro", a spus Isarescu la un seminar cu tema "Clusterele economice generatoare de locuri de munca", potrivit Mediafax.

Declaratia guvernatorului BNR sugereaza ca banca centrala va cauta sa lase mai multa lichiditate in piata bancara, ceea ce se va realiza, cel mai probabil, printr-o reducere a rezervelor minime obligatorii in sedinta de politica monetara din 29 martie.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, a mai avut in 2009 o declaratie asemenatoare: dobanzile la depozite si la credite, practicate de bancile comerciale, se vor ajusta "la fel de repede cum s-a ajustat si deficitul de cont curent", iar romanii ar putea "avea surpriza de a se intoarce din vacanta si de a gasi dobanzile ajustate".

Ce s-a intamplat? Dobanzile la credite au ramas, in continuare, ridicate, bancile afisand doar tentative timide de reducere a acestora.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si