CNVM solicita o valoare nominala a actiunilor multiplu de 100

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a propus un amendament la Legea privind denominarea monedei nationale potrivit caruia, pana la 30 iunie, societatile comerciale sa modifice valoarea nominala a actiunilor emise, astfel incat exprimata in moneda veche aceasta sa fie multiplu de 100.

CNVM a identificat 72 de societati unde valoarea nominala a actiunilor nu este multiplu de 100, astfel ca, dupa denominarea monedei nationale, respectivele valori mobiliare nu vor putea fi multiplu de 1 ban.

CNVM a propus ca, in situatia in care aceste societati nu procedeaza in conformitate cu aceasta masura, Oficiul National al Registrului Comertului sa inregistreze din oficiu, la 1 iulie, diminuarea valorii nominale a actiunilor pentru respectarea cerintelor legale.

Diminuarea valorii nominale nu afecteaza numarul de actiuni si procentul detinut de actionari in societate, deoarece sumele respective se vor inregistra in contabilitatea societatii, sub forma de capitaluri proprii, de ele urmand sa beneficieze tot actionarii, in conformitate cu hotararea Adunarii Generale a Actionarilor.

CNVM a solicitat si introducerea obligativitatii ca, incepand cu 1 martie 2005 si pana la 30 iunie, informatiile furnizate publicului privind activitatea desfasurata pe piata de capital sa fie exprimate atat in moneda veche, cat si in moneda noua.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri