Banca Nationala a Greciei vrea sa intre in forta in Romania

anca Nationala a Greciei (BNG), cea mai mare institutie financiara elena, si-a stabilit o politica de extindere agresiva pe pietele din Romania, Bulgaria si Turcia pentru perioada 2005-2007, transmite Reuters. "Vom incerca sa cumparam acele banci din Romania si Turcia care ne vor oferi o prezenta puternica pe pietele locale, o baza solida de clienti si o retea extinsa de unitati", a declarat directorul executiv al institutiei, Takis Arapoglou, la prezentarea planului de afaceri pentru urmatorii trei ani.

El a adaugat, totusi, ca BNG nu va plati pentru nici o institutie financiara o suma situata cu mult peste valoarea acesteia.

Programul prevede si reducerea personalului cu 1.400 de angajati, dupa ce alti 1.500 de lucratori, reprezentand 10% din totalul angajatilor, au ales pensionarea voluntara in anul precedent. BNG a prognozat ca operatiunile elene si cele din sud-estul Europei vor continua sa furnizeze venituri solide, sustinand tinta companiei de a deveni unul dintre liderii regionali in sectorul bancar.
"Estimam un profit inainte de plata impozitelor si a altor cheltuieli de 1,1 miliarde de euro in 2007, in crestere cu 70% fata de 2004", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Documentul mai mentioneaza ca incasarile se vor majora cu 35%, pana la 2,7 miliarde de euro in 2007.
Directorul executiv al bancii a mai estimat ca prognoza nu include veniturile care ar putea fi obtinute din vanzari imobiliare, sau cresteri ale dobanzilor in urma unei majorari decise de Banca Central-Europeana.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri