Echipa de analiza a pietelor de capital a Erste Bank este alcatuita din 21 de specialisti si se situeaza pe o pozitie confortabila de lider al topului, ocupand primul loc in categoria recomandari privind tranzactionari pe pietele de capital in Austria, Croatia si Republica Ceha; locul al doilea in Ungaria si al treilea in Polonia la aceeasi categorie. Anul 2005 a fost unul favorabil pentru Erste Bank si la capitolul activitati globale. Grupul a obtinut primul loc in urma unei evaluari ce s-a bazat pe cele mai mari rate de succes inregistrate de institutiile luate in considerare de realizatorii topului.

Prestigiosul studiu realizat de comapnia AQ Research a inclus anul acesta pentru prima data tari precum Austria si alte patru state din Europa Centrala, examinand recomandarile de investitie vizavi de 158 de companii (Cumparare/Mentinere/Vanzare) propuse de 38 de firme de brokeraj. Acest studiu reprezinta un pas important in recunoasterea Europei Centrale drept regiune cu important potential investitional si de crestere.

"Suntem incantati de aceste rezultate", a declarat Fritz Mostbck, Seful Departamentului de Cercetare al Grupului Erste Bank. "Reprezinta o dovada a faptului ca structura organizationala a Grupului Erste Bank este in primul rand un element de succes al acestuia: prin intermediul abordarii unice a acestui sector si a echipelor specializate din Budapesta, Praga, Varsovia, Viena si Zagreb, acoperim intreaga Europa Centrala si putem pune la dispozitia clientilor nostri servicii cu reala valoare adaugata."