Grupul bancar ungar OTP Bank doreste sa detina 10% din cota de piata, achizitionarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) reprezentand un pas important in realizarea acestui obiectiv. Publicatia ungara Budapest Business Journal scrie ca grupul bancar va avea o noua sansa in urma deciziei autoritatilor romane de a continua procesul de privatizare al CEC.

Comisia de privatizare a respins joi varianta amanarii procesului de privatizare CEC cu doi ani, luand decizia de a se trece la urmatoarea etapa, aceea a redactarii contractului. Pe langa grupul ungar, pe lista petitorilor bancii de stat mai figureaza National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank si Raiffeisen.

OTP Bank mai detine pachete de actiuni in cadrul bancii romanesti Robank, dar si in cadrul bancii slovace IRB Bank, a bancii bulgare DSK, in cadrul Nova Banka (Croatia) si Niska Banka (Serbia). Castigarea licitatiei pentru CEC le-ar oferi maghiarilor de la OTP Bank accesul la cea mai intinsa retea bancara din Romania, inclusiv o pozitionare foarte buna in mediul rural.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri