Pe fosta piata Rasdaq, ieri au avut loc doua tranzactii speciale cu actiunile firmei Minerva-Simleu Silvaniei. In acest caz, cresterea actiunii fata de ultima sedinta de tranzactionare a fost de 3.300%
Dintre cele 112.577 de actiuni cit este capitalul firmei Minerva-Simleu Silvaniei, ieri s-au tranzactionat 52.939 de actiuni, in doua tranzactii speciale. Una de 27.939 de actiuni, iar cealalta de 25.000 de actiuni. Propriu-zis s-au vindut 47,02% dintre actiunile acestei fime. Pretul de tranzactionare a fost de 8,50 RON pe actiune, cu 3.300% mai mare fata de ultimul pret de referinta de 0,2500 RON.

Cine e MIVA

Societatea Minerva-Simleu Silvaniei, simbol bursier MIVA, se ocupa in fapt de comertul cu amanuntul in magazine nespecializate cu vinzare predominanta de produse alimentare. Societatea are un capital format din 112.577 de actiuni, cu valoare nominala de 2,5000 RON. Pina ieri, ultimul pret de referinta pe actiune era de 0,2500 RON, de zece ori mai mic decit valoarea nominala a actiunii. Actionarii societatii erau SIF Banat-Crisana cu 47,02% si S.C. Dani Impex SRL cu 42%.

Cine a vindut si cine a cumparat

Cu toate ca nu s-au facut publice datele tranzactiei, putem anticipa ca vinzatorul in acest caz a fost SIF Banat-Crisana, care detinea chiar 47,02% dintre actiunile Minerva, iar cumparatorul a fost S.C. Dani Impex S.R.L. Pe Rasdaq, regulile sint foarte stufoase. De fapt e mult spus ca exista reguli pe Rasdaq. Dar despre o crestere atit de mare, sincer, nu prea am auzit, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. Potrivit Domniei sale, astfel de cresteri contrazic principiul de piata ordonata.

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si