Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si ministrul Educatiei, Catalin Ovidiu Baba, au semnat marti un protocol de cooperare intre cele doua institutii care prevede consolidarea si dezvoltarea educatiei financiare la nivelul invatamantului preuniversitar liceal, prin proiecte initiate de banca centrala.

Protocolul urmeaza modelul altor banci centrale europene care desfasoara activitati de educatie financiara, asigurand totodata continuitatea proiectului pilot "Sa vorbim despre bani si banci", lansat de BNR in 2011 si dedicat elevilor de liceu, cu precadere din clasele a XI-a si a XII-a, relateaza Mediafax.

"Se prevede, de asemenea, extinderea activitatilor proiectului si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial. Acestia vor beneficia de vizite tematice la Muzeul BNR si la Monetaria Statului, cu ocazia demararii structurii «Scoala altfel» al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS)", se arata intr-un comunicat al BNR.

Protocolul de cooperare, incheiat pe o durata de patru ani, are rolul de a pune bazele unui proiect national de educare financiar-bancara a tinerilor, potrivit sursei citate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BNR publica pe 2 mai noul ROBOR pentru creditele populatiei