Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, in parteneriat cu portalul Asigura.ro, administrat de Netrisk Broker de Asigurare, a lansat recent un serviciu online destinat asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), accesibil pe sectiunea asigurari.wall-street.ro/rca.
"Prin parteneriatul cu Asigura.ro, wall-street.ro face un prim pas in directia oferirii de servicii cu valoarea adaugata cititorilor sai, obiectivul nostru fiind ca pana la finalul lui 2012 sa intram in Top 10 al site-urilor ce ofera spre vanzare online polite de asigurare", spune Mihai Seceleanu, CEO al companiei InternetCorp, publisher-ul wall-street.ro.

Acest parteneriat face parte din strategia de dezvoltare a pietei de asigurari online din Romania.

"Daca ne uitam la penetrarea mediului online in piata de asigurari sa vedem ca suntem departe comparativ cu tari ca Ungaria, Spania s.a.m.d. De asemenea, dorim sa impunem in piata solutiile furnizate de Asigura.ro, si aici fac referire la calculatorul de asigurari RCA si mai nou la calculatorul de asigurari de calatorie - pe care noi il consideram cu adevarat revolutionar", a declarat Razvan Pavel, directorul general al Netrisk Romania, compania care administreaza portalul Asigura.ro.

Asigura.ro a intrat in piata online in septembrie 2011. "In numai sase luni de la lansare am reusit sa devenim lideri de piata, atat din prisma traficului inregistrat direct pe site-ul Asigura.ro cat si prin prisma faptului ca am devenit formatori de piata. Drept dovada a acestei dezvoltari a venit premiul pentru e-commerce ce ne-a fost decernat la gala premiilor brokerilor de asigurare si premiul pentru inovatie si parteneriat la gala premiilor pietei de asigurari", a adaugat managerul Netrisk.

Accesand serviciul online asigurari.wall-street.ro/rca, realizat in parteneriat cu Netrisk, cititorii wall-street.ro au posibilitatea de a compara tarifele practicate de 10 companii de asigurare si pot astfel alege polita RCA potrivita, urmand ca livrarea sa fie realizata gratuit acasa sau la birou.

Asigurarile auto, doar primul pas


"Piata de RCA este o una bine reglementata, iar vanzarile online de polite au prins avant in ultimii cativa ani. Alaturi de partenerii nostri de la Asigura.ro am hotarat sa sustinem lansarea vanzarii de polite RCA online pe Wall-Street prin oferirea unei polite gratuite de asigurare de calatorie, valabila in Europa, pentru vacante cu durata de pana la 10 zile", a precizat Mihai Seceleanu.

El a adaugat ca lansarea serviciului destinat asigurarilor auto reprezinta doar un prim pas in strategia InternetCorp, urmand ca in acest an compania sa anunte extinderea parteneriatului cu Asigura.ro in noi directii, oferind spre vanzare si alte tipuri de polite.

Inevitabil insa orice inceput in asigurari se bazeaza pe asigurarile auto, deoarece autovehiculul, din punct de vedere al riscului, este cea mai expusa proprietate detinuta de o persoana, iar acest lucru creaza o nevoie imediata de protectie. Pe de alta parte, piata nu are inca o cultura dezvoltata astfel incat sa priveasca la fel locuinta, casa, viata personala, viitorul copiilor sau sanatatea familiei.

Principalul obiectiv al acestui proiect este promovarea asigurarilor online, mediul care presupune in primul rand un acces usor la informatii dar si facilitati de pret, si nu in ultimulul rand crearea de servicii aditionale vizitatorilor wall-street.ro.

"Piata online din romania este o piata noua care trebuie ajutata sa creasca, in sensul ca nu multe persoane sunt pregatite sa faca astfel de achizitii. Avem experienta de peste 10 ani din piata din Ungaria si suntem pregatiti financiar si operational pentru a sustine o astfel de dezvoltare. De indata ce noi produse vor fi implementate in platforma Asigura.ro, vom demara implementarea lor in pagina dedicate serviciilor de asigurari din Wall-Street.ro", spune Razvan Pavel.

InternetCorp este unul dintre liderii pietei de publishing online din Romania, cu o prezenta puternica pe segmentele de business si lifestyle, unde proiectele dezvoltate ocupa pozitii de top. Compania a fost infiintata in 2005, iar din noiembrie 2009 intre actionarii sai se numara 3TS Cisco Growth Fund.

"Am realizat acest parteneriat cu Asigura.ro intrucat pe termen mediu si lung InternetCorp va lansa mai multe linii de business prin care sa isi monetizeze inventarul altfel decat prin vanzare de publicitate online. Avem acces la peste 2 milioane de cititori in fiecare luna, care acceseaza cateva site-uri de top in internetul romanesc - si credem ca directia diversificarii surselor de venit este cea mai potrivita din punct de vedere strategic”, conchide Mihai Seceleanu, CEO InternetCorp.

InternetCorp se situeaza la momentul de fata printre principalii jucatori, atat in termeni de audienta cat si de cota detinuta pe piata de publicitate online, din portofoliul sau facand parte Wall-Street.ro (cel mai citit cotidian online de business), Kudika.ro si Garbo.ro (#2 si #4 in segmentul de lifestyle feminin), 9AM.ro, Envy.ro si Yuppy.ro. Din punct de vedere al vanzarilor de publicitate, InternetCorp reprezinta de asemenea exclusiv eJobs.ro - principalul site de recrutare online din Romania (atat ca audienta cat si ca si venituri) - si pentru AvocatNet.ro, liderul segmentului de informatie juridica.

Asigura.ro este un portal independent de comparatii in domeniul asigurarilor generale si este marca sub care functioneaza compania Netrisk Broker de Asigurare.

Netrisk Romania este reprezentanta celui mai mare broker online de asigurari din Ungaria care a intrat pe piata din Romania inca din 2009. In 2011 compania si-a intensificat activitatea si a decis cumpararea site-ului Asigura.ro, site-ul devenind platforma principala de vanzari a companiei si brandul sub care opereaza pe piata online de asigurari din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri