Romexterra Bank a operat luna aceasta o reducere cu 3% a dobanzii percepute pentru faciliatatea de descoperit de cont acordata pe carduri, de la 22% la 19%.

Romexterra Bank detine in portofoliul sau carduri care se adreseaza persoanelor fizice si juridice, emise sub siglele MasterCard si Visa, organizatii internationale in cadrul carora banca este membru principal.

Reteaua de ATM-uri proprii numara in prezent 100 de aparate functionale si 40 de POS-uri instalate la unitatile teritoriale ale bancii. Strategia bancii prevede extinderea retelei astfel incat, la finele anului in curs, sa insumeze 170 de ATM-uri.

Din punct de vedere al cardurilor emise, banca detine 2% din piata. Romexterra Bank ocupa locul 7 in topul bancilor prezente pe piata cardurilor.

Anul trecut, Romexterra Bank a implementat sistemul 3D Secure, pentru securizarea tranzactiilor pe Internet, efectuate cu cardurile bancii, emise sub sigla MasterCard.

“Prin reducerea dobanzii cu 3 puncte procentuale la descoperirea de cont acordata prin intermediul cardurilor, Romexterra Bank se aliniaza trendului descendent al dobanzilor practicate in acest moment pe piata din Romania”, spune Daniel Indreica, Director Directia Carduri.