Eureko Asigurari, compania din Romania a grupului olandez Achmea (denumit anterior Eureko), a subscris anul trecut prime brute in valoare de 42,04 milioane de lei, in crestere cu 1,65% comparativ cu anul 2010 si a inregistrat o diminuare de 70% a pierderilor.
Pe segmentul asigurarilor de viata, nivelul primelor brute subscrise a fost anul trecut de 30,93 milioane de lei, in scadere cu 0,9%, fata de 2010. Totusi, evolutia de pe aceasta linie de afaceri s-a imbunatatit semnificativ pentru companiei spre comparatie cu 2010, cand nivelul subscrierilor a scazut cu 8% comparativ cu 2009.

In ceea ce priveste subscrierile de pe sectorul asigurarilor de sanatate, unde compania are o cota de piata de 23,53%, primele brute subscrise au crescut cu 5,12% pana la 10,47 milioane de lei de la 9,96 milioane de lei in 2010.

De asemenea, compania a inregistrat o diminuare considerabila a pierderilor din anul precedent, o diminuare de peste 70%, de la 20 milioane de de lei in 2010 la 6 milioane de lei in 2011.

„Pentru Eureko Asigurari, 2011 a fost un an bun, in ciuda mediului economic ostil. Rezultatele financiare s-au imbunatatit semnificativ. Am reusit sa ne scadem pierderile cu mai mult de 50%. Compania si-a mentinut de asemenea pozitia de lider pe piata asigurarilor de sanatate, unde subscrierile au crescut cu 5,12% pana la 10,47 milioane de lei”, a declarat Frans van der Ent (foto), presedintele companiei.

El a adaugat faptul ca in 2011, compania a inregistrat de asemenea randamente foarte bune la fondurile de investitii atasate asigurarilor de viata de tip Unit-Linked (Investitia Ta si Flexinvest).

De asemenea, la categoria fondurilor cu risc scazut de investitii exprimate in lei, fondul Unit-Linked RonSafe a inregistrat un randament de 7,94% in 2011, iar in categoria fondurilor cu risc scazut exprimate in euro, fondul Unit-Linked EurSafe a avut un randament de 3,44%. Totodata, dobanda garantata pentru RonGarant (investitii in lei cu dobanda garantata) a fost de 8% in 2011.

„In 2012 ne asteapta un an plin de provocari si oportunitati. Incepem anul in forta si ne asteptam la rezultate importante, mai ales pe segmentul asigurarilor de sanatate. Avem o prezenta puternica la nivel national, parteneriate numeroase si anul acesta ne vom concentra in principal pe eficientizare si crestere organica prin optimizarea canalelor de distributie si inovand in ceea ce priveste produsele oferite clientilor”, a adaugat Frans van der Ent.

Achmea este un grup de asigurari nelistat la bursa, activ in alte sapte tari europene, in afara de tara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurari de viata, generale, sanatate si serviciile legate de pensii administrate privat. Grupul este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri