Fitch acorda ratingul 'BB+' obligatiunilor Procredit Bank

ProCredit Bank Romania a primit ieri din partea Fitch Ratings, ratingul `BB+` pe termen lung, pentru obligatiunile pe care banca le-a lansat in perioada 9 - 22 martie, aceasta fiind prima oferta publica de obligatiuni a bancii.

Valoare totala a emisiunii este de 35 milioane de lei. Emisiunea este compusa din 70.000 de obligatiuni de rangul I, cu o valoare nominala de 500 lei, avand o maturitate de 3 ani si o dobanda fixa de 8,5% pe an. Valoarea emisiunii va putea fi majorata cu 15% in caz de suprasubscriere.

Evaluarile Fitch Ratings reflecta stabilitatea unei institutii si pot fi folosite de catre investitori pentru determinarea gradului de risc al investitiei. Ratingul primit de catre banca pentru emisiunea de obligatiuni are la baza documentele pe care ProCredit Bank Romania le-a pus la dispozitia agentiei in vederea analizarii riscului la care sunt supusi potentialii investitori. Calificativul obtinut reflecta stabilitatea pe piata a ProCredit Bank Romania.

ProCredit Bank Romania a mai primit din partea aceleiasi agentii, in octombrie 2005, ratingul `BB+`pe termen lung. Acesta reprezinta o opinie cu privire la capacitatea institutiei de a-si onora obligatiile financiare.

In prezent 26 % din actiunile ProCredit Bank Romania sunt detinute de catre ProCredit Holding. Asteptarile Fitch Ratings sunt ca pana la sfarsitul anului 2007 acesta sa detina majoritatea actiunilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri