ProCredit Bank Romania a primit ieri din partea Fitch Ratings, ratingul `BB+` pe termen lung, pentru obligatiunile pe care banca le-a lansat in perioada 9 - 22 martie, aceasta fiind prima oferta publica de obligatiuni a bancii.
Valoare totala a emisiunii este de 35 milioane de lei. Emisiunea este compusa din 70.000 de obligatiuni de rangul I, cu o valoare nominala de 500 lei, avand o maturitate de 3 ani si o dobanda fixa de 8,5% pe an. Valoarea emisiunii va putea fi majorata cu 15% in caz de suprasubscriere.

Evaluarile Fitch Ratings reflecta stabilitatea unei institutii si pot fi folosite de catre investitori pentru determinarea gradului de risc al investitiei. Ratingul primit de catre banca pentru emisiunea de obligatiuni are la baza documentele pe care ProCredit Bank Romania le-a pus la dispozitia agentiei in vederea analizarii riscului la care sunt supusi potentialii investitori. Calificativul obtinut reflecta stabilitatea pe piata a ProCredit Bank Romania.

ProCredit Bank Romania a mai primit din partea aceleiasi agentii, in octombrie 2005, ratingul `BB+`pe termen lung. Acesta reprezinta o opinie cu privire la capacitatea institutiei de a-si onora obligatiile financiare.

In prezent 26 % din actiunile ProCredit Bank Romania sunt detinute de catre ProCredit Holding. Asteptarile Fitch Ratings sunt ca pana la sfarsitul anului 2007 acesta sa detina majoritatea actiunilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri