Daewoo Bank are un nou actionar majoritar

Banca C.R. Firenze a preluat pentru 30,5 milioane euro pachetul de 56,23% din actiunile Daewoo Bank Romania, se arata intr-un comunicat al bancii italiene. Actionarii actuali ai Daewoo Bank au aprobat deja redenumirea institutiei de credit in Banca C.R. Firenze Romania SA si modificarea statutului pentru a permite modificarea conducerii bancii.
Tranzactia urmeaza sa obtina autorizatiile legale atat din Italia, cat si din Romania. In prezent, potrivit datelor disponibile pe site-ul Internet al Daewoo Bank, principalul actionar este La Galea Trade SRL, cu o participatie de 35,13%, urmat de Maglificio Primavera Trade SRL - 12,04%, Tricotex SA - 9,05%, Giovanni Innocenti - 3,3% si alti actionari - 40,47%.

Firmele din actionariat sunt detinute la randul lor de actionari italieni. Potrivit unui anunt de anul trecut, dupa semnarea acordului preliminar de preluare, intelegerea include o optiune de vanzare pentru actionarii minoritari ai bancii si una de cumparare pentru C.R. Firenze vizand un pachet suplimentar de 26,77% din actiunile Daewoo Bank, care va putea fi exercitata in primele sase luni dupa 1 ianuarie 2009. Grupul C.R. Firenze detine mai multe banci si societati financiare din Italia.
La finele lunii septembrie 2005, banca detinea active financiare consolidate de 21,6 miliarde de euro.

Actionarii principali ai bancii sunt Ente CR Firenze - 39,93%, SANPAOLO IMI - 18,66%, BNP-Paribas - 6,55%, Fidelity Investments - 5%, Fondazione CR Spezia - 3,92%, Fondazione CR Pistoia e Pescia - 3,69%, iar 22,21% din titluri sunt tranzactionate la Bursa. La finele anului 2004, Daewoo Bank detinea active totale de 68,5 milioane de dolari si avea un capital social de 11,36 milioane de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Fostul CEO Instant Factoring preia conducerea unui nou FinTech
Setari Cookie-uri