Bursa de Valori Bucuresti BVB intentioneaza sa introduca la tranzactionare, pana la sfarsitul acestui an, instrumentele financiare derivate (contractele futures si optiunile), a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele BVB, Septimiu Stoica.
Presedintele BVB a declarat, pentru Rompres, ca obiectivele bursei pentru anul 2006 vor fi stabilite riguros in luna aprilie, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor, dar ca printre acestea figureaza dublarea valorii tranzactiilor fata de 2005, listarea unor mari companii si introducerea instrumentelor financiare derivate.

Potrivit Rompres introducerea noilor produse financiare ar putea avea loc in doua moduri - prin fuziunea cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu BMFMS si utilizarea Casei de Compensatie din Sibiu sau, daca fuziunea nu va avea loc, prin eforturile proprii ale BVB, a precizat Stoica.

Acesta a aratat ca BVB este pregatita sa tranzactioneze prin eforturi proprii instrumentele financiare derivate si ca se afla in proces avansat de realizare a infrastructurii software necesara pentru aceste noi produse.

BMFMS este prima bursa din Romania in care s-au tranzactionat contracte futures si optiuni, iar in prezent este singura entitate autohtona reglementata, supravegheata si autorizata sa organizeze si sa administreze piete pentru tranzactionarea instrumentelor financiare derivate.

Primele contracte futures au fost admise la tranzactionare in luna iulie 1997. De atunci, gama produselor puse la dispozitia investitorilor s-a extins permanent astfel ca pe piata la termen a BMFMS se tranzactioneaza 16 contracte futures si 16 contracte tip options avand ca activ suport contractele futures.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri