Acestea au sediul pe net, dar ofera servicii la preturi mult mai mici decÔt bancile clasice. Swiss Ofshore Bank, Moneybookers, Bankinter sau SloGold - toate acestea sunt banci ca toate bancile, cu singurul amendament ca sediul lor nu este pe o strada anume ori ţn vreun turn luxos, ci pe Internet.
Sunt asa numitele banci virtuale, care lucreaza cu bani cÔt se poate de reali, amenintÔnd pozitia institutiilor clasice. Avantajul bancilor virtuale este acela ca, neavÔnd de ţntretinut o structura stufoasa, au comisioanele la jumatate din cele ale bancilor clasice.

Mai mult, tranzactiile se fac din fotoliu, clientii nefiind ţntÔmpinati de fata acra a vreunui functionar plictisit, ca sa nu mai spunem de faptul ca si tranzactiile au loc ţn timp real. Cu un singur click si la costuri mult mai mici decÔt cele clasice, poti trimite sau primi bani din toata lumea, sau face cumparaturi cu cardul. Bancile virtuale dau pÔna si credite sau carduri recunoscute universal. Totul e sa stii de existenta lor.

Cum sa trimiti virtual niste bani reali?

Exista cÔteva sute de banci virtuale ţn lume, dar foarte putine lucreaza cu RomÔnia. Una dintre ele este Moneybookers.com. Compania, un intermediar de plati aflat sub jurisdictia legilor din Marea Britanie, permite oricarui detinator de email sa faca plati online ţn timp real. Sistemul functioneaza aproape ca Western Union. Dupa ce te ţnregistrezi, primesti un cod de validare, dupa care esti admis ţn sistem.

Imediat dupa acceptare, esti autorizat sa trimiti online bani, ţn baza unor parole de acces (pentru securizarea tranzactiei). Comisioanele sunt la circa jumatate din nivelul celor bancare sau alte companiilor de transfer rapid.

Cei de la Moneybookers.com tin si o evidenta exacta a tuturor tranzactiilor clientilor, iar de ceva vreme ţncoace au ţncheiate parteneriate cu diverse magazine online, unde clientii beneficiaza de reduceri la plati.

Problema este ca banii se tranfera prin intermediul unui cont virtual, denumit Żdepozit electronic de baniŻ, in care trebuie sa ajunga banii nostri dintr-un card sau dintr-un cont bancar. Despre cat de sigura este aceasta procedura pentru fiecare dintre noi... Pe site-ul moneybookers scrie ca ŻBanii dvs. sunt oricÔnd rambursa■iŻ.

PrezintŃ Moneybookers siguran■Ń?

Absolut, sustine comapania:

ŻMoneybookers este ţnregistratŃ la Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA) din Marea Britanie. Legisla■ia FSA men■ionezŃ cŃ Moneybookers trebuie sŃ se supunŃ ţntregului set de obliga■ii cu privire la administrarea fondurilor, protec■ia consumatorului ║i prevenirea riscurilor.

Moneybookers este dezvoltatŃ pe acelea║i principii de securitate ║i performan■Ń ca ║i site-urile pentru serviciile bancare sau a celor de tranzac■ii bursiere online. Accesarea contului dvs., detaliile personale ║i toate tranzac■iile de bani sunt securizate folosind tehnologia Secure Socket Layer (SSL) de criptare de ţnaltŃ siguran■Ń de128 bi■i, certificatŃ de VeriSign.

Moneybookers este ţnregistratŃ la TRUSTe Privacy Programme.
CÔnd trimite■i bani folosind Moneybookers, destinatarul nu va primi informa■ii financiare confiden■iale precum cele legate de cardul dvs. sau numŃrul contului bancar. ╬n acest fel, nu trebuie sŃ vŃ teme■i cŃ efectua■i plŃ■i cŃtre persoane pe care nu le cunoa║te■i.Ż

Bancile virtuale ofera servicii ca orice alte banci

Majoritatea bancilor virtuale ofera servicii aproape identice cu cele ale bancilor reale. Ofera si carduri de debit sau credit sub sigle recunoscute (VISA sau Mastercard), pentru acestea fiind necesare doar copii dupa actele de identitate si dupa o factura de utilitati. La Swiss Ofshore Bank de pilda, deschiderea unui cont costa 300 USD, nefiind nevoie de constituirea un depozit minim. Pentru cÔtiva dolari poti primi chiar un card de debit sau de credit, folosibil oriunde ţn lume. La fel procedeaza si cÔteva banci virtuale franceze, care ofera credite de pÔna la 50.000 de euro pe card. E drept, asta ţn functie de datele pe care le oferi bancii.

Pe cÔnd vor aparea si ţn RomÔnia bancile virtuale?

Deocamdata, cei de la Moneybookers sunt singurii care au o varianta ţn limba romÔna a site-ului. Ceilalti au doar variante ţn limbile de circulatie internationala. Potrivit unor estimari neoficiale, numarul romÔnilor care lucreaza cu bancile virtuale se ridica la circa 2500, numarul lor urmÔnd sa creasca.Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri