Reteaua de echipamente electronice utilizate in operatiunile cu carduri CEC cuprinde in prezent 138 de ATM-uri, din care 31 in Bucuresti, si 1.000 de POS-uri aflate la ghiseele bancii, din care 71 au fost montate in agentiile din capitala si comunele limitrofe. Au fost finalizate negocierile pentru achizitionarea a inca 250 de ATM-uri si 200 de POS-uri, numarul total fiind de aproape 400 de ATM-uri si 1.200 de POS-uri. Ca urmare, cea mai mare parte a unitatilor CEC vor fi dotate cu POS-uri, iar un numar mai restrans, deocamdata, vor fi avea si ATM-uri.
CEC ofera acum cea mai avantajoasa dobanda la descoperitul de cont pe cardul de salarii, de 14%, iar comisionul pentru ridicarea de numerar din reteaua CEC este zero. Disponibilul contului de card poate fi consultat si la ATM-urile altor banci romanesti (BCR, BRD, Alpha Bank etc.) si straine, care ofera aceasta facilitate.

ôIntentionŃm sŃ gŃsim o solutie adecvatŃ de lansare a cardurilor de tip Charge pentru companii. De asemenea, in cel mai scurt timp, cele trei carduri deja emise vor avea posibilitatea accesŃrii securizate a internetului, potrivit practicii mondiale actuale, prin ţnrolarea acestor instrumente de platŃ ţn programele 3D, respectiv Verified By VISA si MasterCard Secure Codeö, a declarat Cristian Tudorancea, vicepresedinte CEC.

Toate cardurile CEC ofera utilizatorilor o serie de avantaje:á flexibilitate in accesarea fondurilor proprii, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, comision zero la utilizare la comercianti din tara si din strainatate, comision zero pentru operatiuni in reteaua CEC, cea mai vasta retea de puncte de eliberare numerar din Romania, in peste 1.000 de locatii. Direct la ATM-urile CEC poate fi modificat codul PIN al cardului personal si se poate obtine un mini-raport de activitate a cardului cu ultimele sapte tranzactii.

Avantajele platii salariilor prin conturile de card sunt evidente pentru companiile care apeleaza la aceste produse bancare: eliminarea programarilor pentru ridicarea de numerar necesar platii salariilor, diminuarea cheltuielilor cu personalul care administreaza numerarul si economisirea timpului consumat de angajati pentru a-si ridica drepturile salariale de la caseria companiei.

Lansarea cardurilor, atat pentru persoane fizice cat si pentru companii, face parte din politica ampla, de diversificare si dezvoltare continua a portofoliului de produse si servicii bancare CEC,á in scopul cresterii cotei de piata si, respectiv, repozitionarii in sistemul bancar romanesc, pana la sfarsitul acestui an.

CEC se afla in continuare intr-un amplu proces de restructurare, urmÔnd sŃ fie privatizatŃ. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central, cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului de salariati.