Compania elena de investitii Global Finance a lansat un nou fond de investitii, care va avea o capitalizare finala de 300 de milioane de euro, destinat proiectelor din regiunea Europei de Sud-Est, se arata intr-un comunicat al firmei.

South Eastern Europe Fund (SEEF) este cel de-al optulea fond de investitii administrat de Global Finance, pentru care compania a atras, la prima inchidere, 197 de milioane de euro. Potrivit comunicatului, reprezentantii companiei anticipeaza ca fondul va avea o capitalizare finala de peste 300 de milioane de euro si va viza oportunitati de investitii prin care sa preia controlul asupra unor afaceri, precum si extinderea regionala.

Printre participantii la fond se numara investitori institutionali internationali si din Grecia, precum si investitori privati, atat cei care au investit in alte fonduri ale companiei, cat si investitori noi. Global Finance are birouri in Atena, Sofia si Bucuresti si a participat la mai mult de 50 de proiecte de investitii in Europa Centrala si de Est.