Depozitul "STANDARD" este destinat protejarii disponibilitatilor banesti ale clientilor de fluctuatiile negative ale dobanzilor bancare si de a-i ajuta sa-si fructifice in modul cel mai eficient resursele financiare disponibile. Produsul are urmatoarele caracteristici: dobanda este fixa pe toata perioada depozitului; este disponibil in RON, EUR si USD; are termene de maturitate de 14 zile, o luna, doua, trei, sase si 12 luni; suma minima pentru constituirea depozitului este 500 RON / EUR/ USD pentru persoane fizice si 20.000 RON/ EUR/ USD pentru persoane juridice; nu se percepe comision de deschidere cont curent atasat depozitului; se ofera dobanda majorata in functie de valoarea depozitului.

Depozitul "STANDARD" ofera rate de dobanda de pana la 7,25% la lei, 3,10% la euro si 4,90% la dolari, in functie de valoarea depozitului si de termenul de maturitate. Spre deosebire insa de depozitele la termen clasice, la care, in caz de lichidare inainte de termen, clientul obtine doar dobanda la vedere, pentru depozitul STANDARD Bancpost plateste o dobanda calculata in functie de numarul de zile de mentinere a depozitului in cont, in cazul lichidarii acestuia dupa jumatatea termenului de maturitate. Noul produs poate fi constituit la oricare dintre cele peste 150 de unitati Bancpost din intreaga tara.

Bancpost avea, la sfarsitul anului 2005, o cota de piata de 4,4% fiind pe locul sase in sectorul bancar in ceea ce priveste totalul activelor si de 7,9% la imprumuturile ipotecare, 5,9% la creditele de consum si de 3% la creditele pentru companii. Anul trecut Bancpost a inregistrat o crestere a activelor de 46 de procente pana la valoarea de 1,6 miliarde de euro, dar banca a inregistrat o pierdere neta de 2,2 milioane de euro, din cauza cheltuielilor prea mari.