ING Asigurari de Viata a incheiat anul 2005 cu un profit brut de 34,527 milioane lei, cu 75,2 la suta fata de 2004, cand s-a cifrat la 19,70 milioane lei, informeaza compania.
ING si-a consolidat pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu o cota de piata estimata de 37 la suta.

Compania a inregistrat un venit net din prime de 391 milioane lei in 2005, in crestere cu 27,6 la suta comparativ cu anul anterior. in acelasi timp, venitul total a atins 513,606 milioane lei anul trecut, cu 24,5 la suta mai mult fata de 412.388.000 lei in 2004.

Planurile Financiare pentru Copii se numara printre cele mai de succes produse din portofoliul ING Asigurari de Viata, alaturi de planurile de pensii si cele de protectie, scrie Rompres.

"Asigurarile contribuie cu pana la 49 la suta la profitul general al ING Group la nivel mondial, iar in Europa Centrala si de Est divizia de asigurari a ING este furnizorul numarul unu de pensii si asigurari de viata", a declarat Bram Boon, director general executiv al ING Asigurari de Viata.

Pentru Romania, strategia ING Asigurari de Viata in 2006 isi propune sa stabileasca standardele pentru a sprijini clientii in administrarea viitorului lor financiar si sa sustina in continuare dezvoltarea pietei asigurarilor de viata, a mai spus Bram Boon, adaugand ca firma se va concentra pe consolidarea pozitiei de lider pe piata asigurarilor de viata, printr-o strategie de crestere axata pe orientarea catre client, precum si printr-o diversificare a produselor, mai ales pe segmentul de protectie.

Potrivit directorului general executiv al ING Asigurari de Viata, Romania este o piata cheie pentru companie, cu atat mai mult cu cat nevoia de protectie este foarte mare. Acesta estimeaza ca deficitul de protectie financiara in Romania se ridica la aproximativ 130 miliarde lei, a mai spus Bram Boon.

Una dintre prioritatile ING Asigurari de Viata in 2006 este sprijinirea reformei pensiilor private si mentinerea unui dialog permanent cu autoritatile din domeniu.

"Reforma pensiilor este esentiala, deoarece bugetul de stat nu poate acoperi aceasta cerere foarte mare. ING are deja o prezenta solida in tari cu sisteme de pensii in stadii emergente si suntem gata sa jucam un rol activ si substantial in reforma pensiilor private si in Romania. Acest an este foarte important pentru evolutia reformei pensiilor", a declarat Bram Boon.

ING estimeaza ca potentialul pietei pentru pilonii II si III - pensiile private obligatorii si cele facultative - se ridica la 5,6 milioane contribuabili.

Piata romaneasca a asigurarilor de viata are un potential foarte ridicat, expertii estimand o valoare a pietei de 3,278 miliarde lei pana la sfarsitul anului 2010.

ING Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii de asigurare precum si servicii bancare si de administrare a activelor pentru peste 60 milioane de clienti individuali, corporatisti si institutionali, in 50 de tari. Cu peste 114.000 angajati, ING cuprinde un spectru divers de companii cu pozitii importante pe piete din intreaga lume si care isi servesc clientii sub numele ING.

Din 1999, ING Asigurari de Viata Romania si-a consolidat continuu pozitia de lider al pietei asigurarilor de viata. in prezent, compania detine o cota de piata de 37 la suta, avand peste 250 angajati si o forta de vanzari de peste 2.000 persoane, in 67 de birouri din 62 de orase.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri