Aplicarea normelor Bancii Nationale a Romaniei nu va genera restrangerea pietei leasingului, iar activitatea de leasing nu va suferi modificari importante, considera presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Senatul Romaniei, Varujan Vosganian, citat de Rompres.

"Activitatea de leasing va continua, poate nu in acelasi ritm, chiar si dupa introducerea noilor norme ale BNR", a declarat Varujan Vosganian, marti, intr-un seminar.

In prezent, in Romania exista 3.000-4.000 de firme care au trecut in obiectul de activitate leasingul, doar 260 dintre total fiind active (30 dintre acestea detin 80 la suta din piata). "Circa 70 la suta dintre firmele care sunt inscrise astazi nu vor reusi sa faca fata si astfel vor disparea. Cele care vor ramane vor fi mai puternice", a mentionat Vosganian. Potrivit noilor reguli ale BNR, firmele de leasing vor fi nevoite sa aiba un capital social minim de 200.000 euro.

Acesta a explicat ca expansiunea leasingului, din ultimii ani, arata ca piata beneficiaza de "prea multa larghete" si ca activitatea de leasing a crescut prea mult fata de limitele in care trebuie sa se incadreze. "Deja avem o expunere de peste doua miliarde euro pe aceasta piata, ajungand sa fie dublul pietei asigurarilor", a mai spus Vosganian.

Potrivit acestuia, noile reguli sunt menite sa apere clientul si sa dea BNR posibilitatea sa-si extinda instrumentele de politica monetara si asupra activitatii de leasing. "Nu cred ca acest lucru inseamna ca BNR va incerca sa puna oprelisti asa cum pune si sectorului bancar", a adaugat Vosganian. Piata leasingului a crescut in 2005 cu 39 la suta fata de anul precedent, cifrandu-se la 2,015 miliarde euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri