Societatile de asigurari sunt nevoite sa isi trimita agentii, pe cheltuiala proprie, inapoi la clientii carora le-au incheiat polite RCA. Daca nu ii vor gasi, pentru a corecta datele gresite din contracte, Politia le va trimite soferilor scrisori prin care le va cere sa mearga singuri la asiguratori.

Graba de a incheia cat mai multe contracte in timpul campaniei RCA de anul trecut, adesea in chioscuri improvizate sau chiar pe strada, in masini vechi, isi arata acum consecintele. In februarie, aproape un milion din cele 2,7 milioane de polite ce trebuiau transmise catre baza de date CEDAM (privind asigurarile RCA) ajunsesera cu erori. Agentii nu au completat corect numarul de inmatriculare al masinii sau seria caroseriei, iar datele s-au introdus uneori eronat, de mana, in calculator.

Ca urmare, nu s-a putut face o comparatie cu situatia masinilor inmatriculate la Politie, astfel incat cele neasigurate sa poata fi suspendate din circulatie. Asiguratorii au primit mai multe termene pentru corectarea greselilor, toate fiind depasite. Pana vinerea trecuta, se corectasera 50% din cele 430.000 de polite care mai aveau erori. Alte 350.000 de contracte (incheiate in 2006) sunt insa in curs de intrare in baza de date si ar putea avea, la randul lor, greseli.

Politele RCA intra in campania erorilor

Cateva sute de mii de soferi, care au crezut ca scapa de griji incheind polita RCA, trebuie sa isi reintalneasca agentul de asigurare pentru a corecta datele gresite din contract. Cine nu o face de buna voie, va primi o scrisoare de la Politie.

Daca ati incheiat asigurarea obligatorie auto (RCA) pentru masina personala, faceti-va timp cateva minute si verificati situatia politei pe internet. La adresa http://cedam.csa-isc.ro, introducand fie numarul de inmatriculare, fie seria caroseriei, puteti vedea daca figurati, la o anumita data, cu masina asigurata, afland totodata si societatea la care ati incheiat polita. Asteptati-va la surprize!

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23244&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri