In perioada 21 - 29 martie, BRD - Groupe Socit Gnrale plateste cuponul aferent celei de-a IV-a perioade de plata pentru obligatiunile corporative emise in luna aprilie 2004. Valoarea cuponului IV este de 99,80 RON/obligatiune. Plata dobanzii se va efectua de catre BRD - Groupe Socit Gnrale prin virament in contul fiecarui detinator de obligatiuni corporative BRD07A. Au dreptul la incasarea cuponului IV toti detinatorii de obligatiuni inregistrati in Registrul de obligatiuni la data de 14 martie 2006. Dobanda aferenta celei de-a cincea perioade de cupon a obligatiunilor corporative emise de BRD - Groupe Socit Gnrale este de 8,53%. Valoarea aferenta celui de-al cincilea cupon este de 108,99 RON/obligatiune. Toti detinatorii de obligatiuni inregistrati in Registrul de obligatiuni la data de 14 septembrie 2006 vor avea dreptul la incasarea celui de-al cincilea cupon. Plata celui de-al cincilea cupon se va face in perioada 21 - 29 septembrie, iar perioada pentru care BRD - Groupe Socit Gnrale va plati dobanda este 21 martie - 20 septembrie.

Detinatorii de obligatiuni BRD07A, persoane fizice rezidente, trebuie sa depuna o declaratie pe propria raspundere privind data dobandirii obligatiunilor in vederea stabilirii cotei de impozitare conform reglementarilor fiscale in vigoare. Dobanzile din obligatiuni cumparate inainte de 3 iunie 2005 se impoziteaza cu 1%, cele cumparate in perioada 4 iunie - 31 decembrie 2005 se impoziteaza cu 10%, iar cele cumparate dupa 1 ianuarie 2006 se impoziteaza cu 16%.

Daca pana la data de 29 martie, detinatorii de obligatiuni persoane fizice rezidente nu vor transmite declaratia solicitata de BRD, acestia vor fi impozitati cu 16%. Detinatorii de obligatiuni BRD07A, persoane juridice romane, nu se supun impozitarii potrivit Codului fiscal. Cota de impozit aplicata dobanzilor primite de detinatorii de obligatiuni BRD07A, persoane fizice si juridice nerezidente neafiliate, este 0%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri