De asemenea, UniCredit Leasing a inregistrat un profit net de 5,2 milioane de euro (conform IAS), o crestere de 225 la suta fata de anul 2004. Pentru 2006, se preconizeaza ca valoarea contractelor de leasing semnate sa depaseasca 200 de milioane de euro, adica o crestere de 36 la suta raportat la anul 2005, in timp ce cresterea estimata a pietei este intre 10 si 15 la suta.

Conform datelor Asociatiei de Leasing Bancar cresterea medie a pietei de leasing in 2005 a fost de 40 la suta, respectiv de la 1,4 miliarde la doua miliarde de euro.

Rezultatele au fost anuntate cu ocazia adunarii generale a actionarilor societatii UniCredit Leasing, pionier al activitatii de leasing in Romania. Actionarii au aprobat situatiile financiare pentru 2005 si bugetul pentu 2006 si au prelungit pentru inca trei ani mandatul presedintelui Consiliului de Administratie, Melih Meng. Actionarii au numit, pentru un mandat de trei ani, doi membri noi, Regina Prehofer si Carlo Marini.

Structura portofoliului UniCredit Leasing dupa obiectul finantarii este urmatoarea: echipamente industriale 50 la suta, autovehicule 45 la suta si bunuri imobile cinci la suta. Totalul activelor societatii la 31.decembrie era de 189,4 milioane de euro fata de 105,4 milioane de euro la 31 decembrie 2004, o crestere de 65 la suta. De asemenea, capitalul social al UniCredit Leasing a fost majorat in cursul anului 2005 de la 10 milioane de dolari la 15 milioane de euro, cel mai mare capital social de pe piata romana de leasing.

In 2005, UniCredit Leasing a dezvoltat si o retea teritoriala nationala prin deschiderea a 12 birouri in Arad, Bacau, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Ca urmare a cresterii volumului de afaceri, numarul de angajati a crescut la 82 si alte 17 birouri vor fi deschise in anul 2006.

UniCredit Leasing ofera finantare pe termen mediu si lung pentru echipamente industriale, autovehicule, leasing imobiliar si leasing tip "sale and lease back" (vanzare cu rascumparare prin leasing). Printre cele mai importante criterii folosite de UniCredit Leasing in selectarea utilizatorilor se numara fezabilitatea proiectului investitional si experienta profesionala a investitorului. Portofoliul UniCredit Leasing include mari societati multinationale, institutii publice, consilii locale sau intreprinderi mici si mijlocii care isi dezvolta afacerile pe baza finantarilor oferite de UniCredit Leasing in ultimii 10 ani. in anul 2005, UniCredit Leasing a castigat licitatia publica organizata de Ministrerul Justitiei si Ministerul Public pentru finantarea de echipamente de tehnica de calcul in valoare de 20 de milioane de euro, contractul de leasing fiind semnat in primele zile ale lui 2006. De altfel, finantarea autoritatilor locale si a institutiilor publice va constitui in 2006 una dintre prioritatile UniCredit Leasing.

UniCredit Leasing este prima societate de leasing din Romania, inmatriculata inca din 1994 sub numele de Romlease. Actionarul majoritar al UniCredit Leasing este grupul UniCredit, unul din cele mai importante grupuri financiare din Europa, care are o valoare de piata de 60 de miliarde de euro si active totale de peste 750 de miliarde de euro. Grupul UniCredit detine si Locat Leasing, cea mai mare societate de profil din Italia din punct de vedere al cotei de piata. Grupul UniCredit mai este prezent in Romania prin bancile UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca tiriac.