In urma unei analizei, Consiliul Concurentei a constat ca aceasta operatiune de concentrare economica nu indeplineste conditiile prevazute de Legea concurentei, se arata intr-un comunicat al Consiliului, remis Rompres.

Conform informatiilor transmise prin Formularul de notificare, cu completarile ulterioare, Erste Bank a realizat in anul anterior efectuarii acestei operatiuni (2004) pe teritoriul Romaniei o cifra de afaceri sub 4 milioane de euro. in aceasta situatie operatiunea de concentrare economica nu intra sub incidenta Legii concurentei.

Conform dispozitiilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si nu exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

In Romania, Erste Bank este prezenta pe piata de leasing prin societatea Immorent Romania SRL si prin creditele acordate, prin sucursalele Erste Bank, unor banci sau societati comerciale.