Banca Comerciala Romana are potentialul de a obtine, peste trei ani, un profit mai ridicat decat cel inregistrat in prezent de Erste Bank. Declaratia apartine presedintelui institutiei austriece de credit, Andreas Treichl, citat de publicatia germana Handelsblatt. Potrivit Mediafax, Treichl a mai precizat ca Erste Bank dispune de potentialul necesar pentru a deveni una dintre cele mai importante institutii de credit din Europa, in conditiile in care institutia bancara detine, in Europa de Est, piete cu 13 milioane de clienti.

Mai mult, Treichl a aratat ca subsidiarele Erste din regiune contribuie cu 62% la profitul grupului. Erste Bank a fost desemnata, in 2005, castigatoarea procesului de privatizare a BCR, pentru 3,75 miliarde de euro. BCR a obtinut anul trecut un profit de 202 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de 2004, care s-a ridicat la 162 milioane de euro. Activele bancii au urcat pana la 33 de miliarde lei, respectiv 9,4 miliarde euro, cu 31% peste totalul activelor de la finele anului 2004.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri