Norme privind tranzactionarea drepturilor detinatorilor de actiuni la Fondul Propietatea
Guvernul discuta despre elaborarea unui mecanism alternativ care sa protejeze actionarii de drept ai Fondului Proprietatea, a anuntat Nicolae Ivan, presedintele Comisiei de Supraveghere a Fondului Proprietatea. De asemenea, se are in vedere elaborarea unui act normativ care sa sabileasca modalitatea de schimbare in bani a titlurilor de despagubire.

Nicolae Ivan a mai precizat in cadrul unei intalniri informale ca, in zece zile, va putea oferi un raspuns concret in ceea ce priveste existenta unui cadru reglementat care sa poata impiedica fenomene precum tranzactionarea la negru a certificatelor de proprietate.

"Cu siguranta acum au loc si astfel de tranzactii. Problema e mai delicata avand in vedere ca oricine are un drept isi poate tranzactiona acel drept.

Un alt aspect pe care s-a insistat l-a consituit necesitatea constientizarii avantajelor pe care le-ar putea oferi Fondul Proprietatea actionarilor sai.

"Majoritatea celor care vor avea actiuni au varste inaintate si sunt slab documentati in ceea ce priveste piata de capital si fondurile de investitii. Trebuie sustinuta o campanie de educare, chiar si la nivel local, in care sa fie prezentate avantajele pe care le poate oferi fondul, pentru ca aceste persoane sa poata lua cea mai buna decizie, declara Nicolae Ivan

Febra actiunilor

Numarul persoanelor private care au primit deja actiuni la Fondul Proprietatea reprezinta un procent foarte mic, situatie care deriva, conform declaratiilor lui Nicolae Ivan "din capacitatea administrativa a comisiilor. Am dori ca acest procent sa fie mai mare, dar ne confruntam cu niste probleme reale, cum ar fi lipsa unui sediu la anumite comisii. In curand se va reglementa si acest aspect si se vor mai face angajari.

Sursa: http://www.baniinostri.ro/stiri/stiri.php?ContentID=6703

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri