Leul a avut saptamana trecuta o evolutie oscilanta, influentata pe de o parte de ceea ce s-a intamplat pe piata de capital, de unde se pare ca au iesit unele fonduri speculative, cat si pe cea internationala, unde paritatea euro/dolar s-a miscat intr-un culoar destul de larg.

Dupa ce se parea ca se indreapta catre pragul de 2,85 lei, dolarul a castigat aproape 2%, urcand de la 2,8771 lei la 2,9321 lei, cresterea sa datorandu-se evolutiei paritatii euro/dolar pe pietele internationale. S-ar putea, ca in cursul acestei saptamani, sa vedem dolarul testand din nou scaderea sub pragul de 2,9 lei, in cazul in care datele economice fundamentale din SUA vor arata posibilitatea stagnarii dobanzii de referinta la 5%, fata de un anticipat 5,25 - 5,50%.

Cursul euro a fluctuat saptamana trecuta intre 3,5050 si 3,5360 lei, cea mai ridicata valoare incepand cu data de 10 februarie. Vineri piata s-a deschis la 3,5150 - 3,52 lei, maximul zilei fiind de 3,5180 - 3,5230 lei iar minimul de 3,5030 - 3,5080 lei, determinand anuntarea cursului de schimb la 3,5105 lei, fata de 3,5128 lei, in ziua precedenta. Inchiderea a fost facuta la 3,5070 - 3,5120 lei, valori apropiate de cele de joi. "Inceputul saptamanii ar putea aduce eruo sub pragul de 3,5 lei. Totul este legat de suma pe care va decide BNR sa o atraga la licitatia de depozite cu scadenta lunara. Daca se va intampla ca lunea trecuta cand dintr-o oferta de 6,2 miliarde lei a luat doar 5 miliarde lei, este posibila o variatie usoara a cursului. Ramane de vazut ce se va decide marti in privinta dobanzii de politica monetara. O crestere a ei cu o jumatate de punct, de la 8,5 la 9%/an ar echivala cu indreptarea euro catre pragul de 3,45 lei", considera un dealer bancar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri