Raiffeisen Bank SA si Bomenveld BV vor controla in comun Credex Finantari SA. Aceasta operatiune a fost autorizata de Consiliul Concurentei. Piata relevanta a produsului pe care are loc operatiunea supusa analizei este piata acordarii creditelor de consum si piata intermedierii creditelor de consum.

Pe piata creditelor de consum actioneaza atat bancile, cat si societatile comerciale nonbancare. Raporturile comerciale dintre societatile fondatoare si societatea in comun nu se bazeaza pe exclusivitate. Credex urmeaza sa isi desfasoare activitatea de acordare si intermediere a creditelor de consum atat in reteaua Altex , cat si in alte magazine de profil.

Asocierea presupune concentrare economica

O operatiune de asociere constituie o concentrare economica in sensul art. 10 alin. (2) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata, daca indeplineste concomitent urmatoarele conditii: existenta controlului in comun, autonomia structurala a societatii in comun si societatea in comun sa nu aiba ca obiect sau ca efect coordonarea comportamentului concurential al societatilor-mama si/sau al agentilor economici controlati de acestea.

Partile implicate, pentru a demonstra intentia lor reala de a infiinta o societate in comun concentrativa si nu o asociere ce intra in sfera de aplicabilitate a art. 5 (1) din Legea concurentei, au revizuit actele constitutive ale societatii, astfel incat prevederile acestora sa fie in concordanta cu "Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice".