"In cateva luni vom incheia procesul de achizitie a unui jucator cu o cota de piata de circa trei - patru procente din piata asigurarilor non - life", a declarat astazi Kasyk, intr-o conferinta de presa.
á á á á
Potrivit unor surse din piata citate de Rompres, compania pe care o au in vizor cei de la Grawe Romania ar putea fi chiar societatea ARDAF, care ar corespunde profilului companiei cautate de Grawe, afirma specialistii. Ardaf a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 64 milioane de euro.
á á á á
Acesta nu ar reprezenta un precedent pentru austriecii de la Grawe. Astfel, societatea austriaca a mai preluat, in 2005, o companie de pe piata romaneasca- Sara Merkur, ceea ce a contribuit la cresterea portofoliului companiei si a rezultatelor financiare din 2005. Atunci portofoliul Grawe s-a marit cu aproximativ 60.000 de contracte.
á á á á
Pe piata asigurarilor de viata, Grawe Romania detine in acest moment o cota de patru la suta.

"Este foarte important cand faci o astfel de achizitie, fiind necesara integrarea noii companii in noua strategie pentru obtinerea de profit. De exemplu noi am fost interesati in special de forta de vanzari pe care o avea Sara Merkur si asa cum arata datele financiare pe 2005 a fost o achizitie reusita", a spus Peter Kasyk.

In urma cu doua saptamani, compania de asigurari Grawe Romania a achizitionat un imobil cu 11etaje din zona Unirii din Capitala.

Ulisse Gheduzzi, project manager la Marcora, a dat asigurari ca finalizarea constructiei se va face in termenele stabilite: ôExecutia acestui proiect ne-a dat sansa de a demonstra ca si in Romania se construieste la standarde tehnice europene, cu o calitate superioara a finisajelor, pentru clienti foarte exigentiö.

In primele noua luni ale anului trecut, Grawe Romania a inregistrat venituri de aproape 6 milioane de euro (peste 21,5 milioane de lei), in crestere cu 78% in euro fata de aceeasi perioada din 2004.