O societate - Remarul 16 Februarie Cluj Napoca - este eligibila pentru piata tip "regular", iar celelalte patru societati din acest nou grup de emitenti sunt eligibile pentru sistemul de negociere extrabursiera XMBS, transmite Rompres.
       
Cele patru societati care vor fi tranzactionate in sistemul de negociere extrabursiera XMBS al BVB sunt Fortpres CUG Cluj Napoca, Intertrans Arad, Trameco Oradea si Vincon Focsani.
       
Incepand din data de 19 decembrie 2005, programul de tranzactionare in segmentul de piata de negociere extrabursiera este de luni pana vineri, intre orele 11,15 - 13,15, distinct fata de programul de tranzactionare din piata de licitatie.
       
Aceasta masura de translatare pe platforma de tranzactionare a BVB a societatilor listate pe RASDAQ face parte din cadrul proiectului de unificare a intregii activitati de tranzactionare.
       
Actionarii BVB si Bursei Electronice RASDAQ (BER) au hotarat pe 30 noiembrie 2005 aprobarea fuziunii prin absorbtie a BVB, in calitate de societate absorbanta, cu RASDAQ, in calitate de societate absorbita. Ca efect al fuziunii, BVB a preluat toate obligatiile si drepturile RASDAQ.