Banca Comerciala Romana (BCR) a fost desemnata, recent, Cea mai buna banca din Romania (Best Emerging Market Bank in Romania) de catre specialistii prestigioasei reviste economice americane Global Finance.
Analistii revistei, impreuna cu reputati analisti din domeniul economic, consultanti bancari si membri ai conducerilor unor importante corporatii internationale, au selectat cele mai bune banci din 22 de tari din Centrul si Estul Europei, in cadrul unui studiu complex care a vizat pietele emergente din intreaga lume.

Revista Global Finance va publica, in numarul din Mai a.c., rezultatele studiului sau anual privind cele mai bune banci din zona central si est europeana.

Am identificat bancile care furnizeaza servicii clientilor corporativi cautand sa valorifice la maximum substantialele oportunitati de crestere existente pe pietele emergente intr-un climat economic cu destule provocari spune Joseph D. Giarraputo, editorul si presedintele Global Finance.

Criteriile care au stat la baza desemnarii castigatorilor au inclus cresterea activelor, profitabilitatea, relatiile de parteneriat strategic, calitatea serviciilor furnizate clientilor, competitivitatea ofertei bancii si capacitatea de inovare a produselor si serviciilor.

Suntem onorati de aceasta noua recunoastere internationala a activitatii si pozitiei BCR ca lider al sistemului financiar-bancar romanesc, dupa decernarea, anul trecut, pentru a patra oara in ultimii sase ani, a Premiului de Excelenta pentru Cea mai buna banca din Romania de catre revista britanica The Banker a declarat Nicolae Danila, Presedinte Executiv al BCR. Premiul reconfirma dinamismul bancii, viteza si capacitatea BCR de crestere si de adaptare la cerintele pietei prin diversificarea continua a gamei de produse si servicii, calitatea si eficienta de inalt nivel a activitatii noastre, care pune pe primul plan crearea de valoare.

BCR, liderul necontestat al sistemului bancar romanesc, a incheiat anul 2005 cu rezultate deosebite:
crestere cu 40% a activelor
profit net record de 202 milioane EUR (pe Standardul Romanesc de Contabilitate - RAS)
ROE = 18,8% (pe Standardul Romanesc de Contabilitate - RAS)
profit/salariat de 1,5 ori mai mare comparativ cu media pe sistem bancar
21 noi produse si servicii lansate in 2005

Ceremonia festiva de inmanare a premiului va avea loc in luna Septembrie a.c., la Singapore, cu prilejul Adunarii anuale a Bancii Mondiale si FMI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri