Banca Romana pentru Dezvoltare va lansa pe 3 aprilie "Expresso Non Stop", un credit unic pe piata romaneasca in momentul de fata. Modelul de creditare de acest gen a fost imprumutat din Marea Britanie, iar in Franta nu a fost inca lansat.

Creditul "Expresso Non Stop" este un credit de consum cu ipoteca, reincarcabil, si functioneaza pe sistemul alimentarii contului cu partea de credit rambursata de client dupa o anumita perioada de timp, daca acesta doreste sa fie refinantat creditul. "Daca, de exemplu, un client imprumuta 100 de RON si ramburseaza in doi ani 20 de RON banca alimenteaza automat contul acestuia in cazul in care clientul doreste acest lucru, mentinand dobanda initiala la care a fost contractat imprumutul.

Dobanda la acest credit este de 7,9% pe an la euro si de 8,5% pe an la RON", a declarat Henri Bellenger, directorul departamentului de strategii si marketing al BRD.

Profitul a crescut cu 43% fata de anul 2004

Profitul net al BRD a ajuns la 576 milioane RON, in crestere cu 43% fata de anul 2004. Venitul net bancar a crescut cu 17%, valoarea sa fiind de 1403 milioane RON. La sfarsitul anului 2005, totalul creditelor a atins 10,5 miliarde RON, creditele pentru persoanele fizice reprezentand 42%.

Volumul total al creditelor acordate de BRD - GSG a crescut in anul 2005 cu 38%. Cresterea creditelor pentru persoane fizice a fost de 86%, iar cresterea creditelor aferente persoanelor juridice a fost de 16%. Rezultatul brut din exploatare este de 751 milioane RON, in crestere cu 20% in raport cu anul 2004, iar coeficientul de exploatare a atins un nivel de 46,5%, fata de 2004.

Numarul de agentii "BRD Express", deschise pe tot parcursul anului, ajunge la 114 unitati. "Aceste rezultate sunt foarte bune", a declarat presedintele bancii, Patrick Gelin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri