MasterCard Europe a anuntat o serie de initiative legate de interchange, procesare, costuri si produs, care vor permite bancilor europene sa ofere platforma SEPA (Single European Payments Area), incepand cu 1 ianuarie 2008. Initiativele se axeaza pe investitii de 75 de milioane de euro in activitatile de procesare din Europa, care vor genera economii semnificative pentru clienti.

Mai mult, compania va oferi o solutie pentru platile de mica valoare, care va fi implementata in premiera de Grupul Royal Bank of Scotland. Solutia va reduce considerabil costurile tranzactiilor, va mari viteza si va genera acceptare pentru segmentul platilor de valoare mica, plati care pana acum erau neexploatate. De asemenea, incepand cu 1 aprilie 2006, structura de costuri MasterCard SEPA va oferi un set de costuri omogen si transparent atat pentru tranzactiile intra-SEPA, cat si pentru cele nationale. Aceasta va insemna o separare a marcilor si a procesarii, aliniind preturile la valoarea oferita clientilor, printr-un sistem de preturi pe niveluri, care va permite bancilor sa-si eficientizeze costurile.

UE tinde sa devina o mare piata unica, obstacolele din calea comertului peste granite au disparut si urmeaza sa dispara si barierele care stau in calea liberei circulatii a serviciilor. Mai mult, modalitatile de plata a bunurilor si serviciilor vor fi si ele eradicate, platile transfrontaliere libere fiind scopul planului Comisiei pentru o Zona Europeana Unica de Plati (Single European Payments Area, SEPA).

MasterCard International este una dintre principalele companii globale de solutii de plata, oferind o varietate de servicii inovatoare in sprijinul activitatii clientilor sai - programe de plata, instrumente de credit, de acces la depozite sau cash electronic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si