Societatea de intermedieri financiare Broker Cluj-Napoca, singura listata la Bursa de Valori Bucuresti, a aprobat majorarea capitalului social de la 23 milioane lei la 55 milioane lei, prin incorporarea profitului si emiterea de noi actiuni.

Decizia a fost aprobata de actionari in sedinta din 25 martie, actiunile SSIF Broker fiind reluate la tranzactionare in sedinta bursiera de ieri. In ringul Bursei de Valori Bucuresti, titlurile BRK au scazut ieri cu 2,53 la suta inchizand sedinta la o cotatie de 3,8500.

La sfarsitul saptamanii trecute, actionarii societatii de servicii de investitii financiare Broker SA au hotarat ca 89,8% din profitul anului 2005, adica 11,6 milioane de lei, sa fie capitalizat, urmand sa fie acordate actiuni gratuite, se arata intr-un raport al companiei transmis marti BVB. Societatea va emite 11,4 milioane de actiuni noi, la valoarea nominala de un leu, valoarea de subscriere fiind de 1,5 lei.

Presedintele SSIF Broker, Petru Prunea, a declarat ca fiecare actionar, inregistrat la 10 aprilie, va primi pentru 100 actiuni detinute 36,5 titluri gratuite, in loc de dividende. Prunea a mentionat ca actionarii vor avea drept de preemptiune pentru cumpararea a 36 de actiuni noi, la pretul de 1,5 lei, pentru fiecare 100 de actiuni detinute. Ultima tranzactie cu actiuni Broker a avut loc la 23 martie, la un pret de 3,95 lei. Drepturile de preemptiune aferente acestei majorari de capital social vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti.

Potrivit presedintelui Broker, fondurile cu care va fi majorat capitalul sunt necesare pentru a asigura dezvoltarea societatii. La inceputul saptamanii trecute, SSIF Broker si-a anuntat intentia de a efectua tranzactii forward la termen pe cursul de schimb. Clientii SSIF Broker vor putea tranzactiona urmatoarele perechi de valute: euro/leu (EUR/RON), dolar/leu (USD/RON), euro/dolar (EUR/USD), lira sterlina/dolar (GBP/USD). Potrivit comunicatului, pentru tranzactiile cu o scadenta de pana la 30 de zile efectul de levier va fi de 1 la 20 (5%), iar pentru operatiunile cu o scadenta cuprinsa intre 30 si 90 de zile efectul de levier va fi de 1 la 10 (10%).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri