Raiffeisen Bank si Grupul de Economie Aplicata (GEA) au organizat ieri la Timisoara primul forum cu tema: Afaceri romanesti-in context european cu scopul de a sprijini mediul de afaceri in contextul aderarii la Uniunea Europeana.
Specialistii banci si-au propus sa prezinte in detaliu instrumentele financiare care pot fi folosite pentru cresterea competitivitatii companiilor romanesti. Astfel de forumuri de afaceri vor mai fi organizate in perioada urmatoare in inca alte 7 orase importante ale Romaniei.

Raiffeisen Bank poate oferi solutii atat companiilor, cat si autoritatilor locale pentru a reduce decalajul fata de productivitatea medie a Uniunii Europene. Pentru a indeplini obiective strategice de importanta nationala, cum sunt: imbunatatirea infrastructurii, dezvoltarea capacitatilor administrative sau cresterea productivitatii, e clar ca trebuie sa depunem eforturi cu totii, iar Raiffeisen Bank doreste sa-si asume un rol important in atingerea acestor obiective , a spus Marinel Burduja, prim vicepresedinte Raiffeisen Bank.

De asemenea, temele dezbatute la acest forum au vizat pregatirea mediului de afaceri pentru absorbtia viitoare a fondurilor ce vor fi alocate de Uniunea Europeana in perioada 2007-2013 pentru Romania, astfel incat sa raspunda angajamentelor asumate de autoritatile de la Bucuresti.

In conditiile in care absorbtia fondurilor de pre-aderare nu a fost nici pe departe optima, o provocare majora ramane absorbtia banilor ce vor fi alocati Romaniei dupa aderare. Mediul de afaceri romanesc este direct vizat de aceasta provocare. Firmele autohtone vor trebui sa stie sa foloseasca aceasta oportunitate pentru a-si creste capacitatea de a face fata concurentei acerbe de pe piata unica europeana. Dezvoltarea de parteneriate ramane o conditie sine

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri