Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti au scazut ieri cu peste un procent. Toti indicii bursieri au inregistrat scaderi, cel mai putin afectat fiind si de aceasta data indicele BET-FI.
Indicele BET a scazut cu 0,92 la suta pana la 7.313,20 , in vreme ce indicele BET-C a scazut cu 1,05 de procente, inchizand sedinta la 4.351,54 de puncte.

Valoarea operatiunilor de la BVB a totalizat 24,88 milioane de lei, fiind tranzactionate peste 14,6 milioane de actiuni.

SIF-urile, tot pe panta descendenta

Segmentul celor cinci Societati de Investitii Financiare a avut o evolutie calma ieri, deprecierea medie raportata la final de sedinta fiind de doar 0,20 procente. La finalul sedintei, indicele BET-FI avea o valoare raportata de 46.126,90 de puncte. Cele cinci SIF-uri au deschis sedinta in crestere, pentru ca a doua jumatate a sedintei sa se concretizeze in scaderea generala a celor cinci societati. Dintre cele cinci Societati de Investitii Financiare, doar doua au incheiat sedinta de tranzactionare cu valori pozitive, SIF Oltenia raportand o crestere de 0,39 de procente, iar SIF Transilvania inchizand sedinta cu 0,48 la suta peste cotatia raportata in sedinta anterioara. In total, ieri in piata au fost rulate peste 2,8 milioane de actiuni pentru care s-a raportat o valoare finala de 6,1 milioane de lei noi. Cel mai mult au scazut actiunile SIF 1 Banat Crisana, care au inchis sedinta la o cotatie de 2,3800 lei noi pe titlu.

Banca Transilvania, cel mai lichid titlu

Actiunile Bancii Transilvania au inregistrat ieri o scadere de 1,35 de procente fata de cotatia raportata in sedinta de marti, la finalul zilei fiind cotate la 1,4600 RON pe titlu. Cu toate acestea, actiunile TLV au raportat cea mai mare valoare totala a tranzactiilor, ocupand astfel prima pozitie in top cu peste 3,5 milioane de RON. Cotatia actiunilor BRD Socit Gnrale a scazut ieri cu 0,60 procente, valoarea tranzactiilor a depasit 2,4 milioane de RON. Banca a inchis sedinta la 16,7 lei pe actiune.

Petrom, cea mai cautata actiune din piata

Dupa ce, in sedinta de marti, actiunile SNP Petrom au inchis sedinta de tranzactionare de ieri in scadere cu 5,22 la suta, fiind cotate la 0,5450 RON pe titlu, ieri acestea au scazut cu aproape un punct (0,92 la suta).
Valoarea totala a actiunilor tranzactionate pe acest segment a fost de 2,5 milioane de lei noi. Petrom a fost ieri cel mai rulat titlu din piata, pentru care s-a raportat un volum de 4,77 milioane de actiuni rulate.
Piata a fost afectata si de suspendarea tranzactiilor cu titlurile Rompetrol Rafinare Constanta si Rompetrol Well Service. Cele doua au fost oprite de la tranzactionare ieri, conform art. 25 din Reg. BVB nr. 4. Motivul suspendarii a fost discutarea recursului procurorilor Parchetului impotriva deciziei instantei inferioare de a respinge arestarea presedintelui grupului Rompetrol, Dinu Patriciu. Actiunile celor doua companii care apartin grupului Rompetrol vor fi reluate la tranzactionare in sedinta de azi, se mentioneaza in comunicatul transmis de BVB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri