Prezent la Targu Mures pentru a lua parte la lansarea serviciului de Internet Trading "Terra Trading" de catre Societatea de Servicii de Investitii Financiare Romexterra Finance, presedintele Bursei de Valori Bucuresti a spus ca BVB va contribui la crearea unei culturi institutionale bursiere.
       
Stere Farmache a subliniat ca perioada cea mai dificila a institutiei s-a inregistrat in perioada 1997-2001, insa in ultimii ani evolutia Bursei a avut cresteri semnificative.
       
"A trecut de la stadiul de institutie de decor a economiei capitaliste la o institutie functionala, care contribuie la functionarea si punerea la punct a economiei de piata", a aratat Stere Farmache.
       
Presedintele BVB a sustinut ca, in acest an, se preconizeaza listarea la Bursa a unor societati importante din domeniul infrastructurii si utilitatilor publice si ca exista semne ca privatizarile vor urma calea utilizarii BVB ca instrument eficient.
       
"Pana acum, acest lucru s-a intamplat accidental, sporadic, fara a exista o strategie in acest sens. Efectele acestor doua fenomene vor fi ca valoarea tranzactiilor pe Bursa va creste substantial si va pozitiona BVB favorabil intre bursele europene", a precizat Farmache.