Pretul actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut in medie cu 1,56 la suta in sesiunea de vineri, in timp ce actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au inregistrat o apreciere medie de 0,85 procente.
Indicele compozit BET-C, care arata evolutia pe ansamblu a actiunilor listate la BVB, a urcat cu 66,70 puncte, ajungand la 4.336,43 puncte, in timp ce indicele BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide actiuni listate, a inregistrat o apreciere de 140,88 puncte /1,96 la suta/, ajungand la 7.316,71 puncte.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni si obligatiuni a totalizat 14,91 milioane lei noi /RON/, respectiv 4,23 milioane euro sau 5,22 milioane dolari. Indicele BET-FI s-a apreciat cu 380,36 puncte, pana la 45.293,95 puncte.

Actiunile Banca Transilvania au fost vineri cele mai lichide titluri pe piata BVB, cu schimburi de peste 2,51 milioane RON, la un pret de inchidere de 1,46 RON/actiune. Pe locul doi s-au situat titlurile SIF2 Moldova, cu tranzactii de 1,62 milioane RON, la un pret de inchidere de 2,18 RON/actiune.

Au urmat actiunile Petrom, cu o valoare totala a tranzactiilor de 1,41 milioane RON, la un pret de inchidere de 0,5250 RON/actiune si SIF5 Oltenia, cu tranzactii de 1,24 milioane RON, pretul de inchidere fiind de 2,57 RON/actiune.

Cele mai mari aprecieri ale preturilor au fost consemnate de actiunile Mefin Sinaia - 15 la suta, Zimtub Zimnicea - 13,33 la suta, Armatura Cluj Napoca - 5,77 la suta, Rompetrol Rafinare Constanta - 4,32 la suta si Amonil Slobozia - 3,74 la suta, iar cele mai mari scaderi le-au suferit actiunile societatii de servicii de investitii financiare /SSIF/ Broker Cluj - 23,87 la suta, Agras - 5,56 la suta, Artrom Slatina - 4,84 la suta, Carbid Fox Tarnaveni - 3,75 la suta si Azomures - 3,03 la suta.

Din cauza deprecierii severe cu depasirea pargului de 15 la suta, BVB a suspendat de la tranzactionare actiunile SSIF Broker Cluj, conform articolului 25 din regulamentul nr. 4 al bursei, pentru mentinerea unei piete ordonate, transparente si echitabile.

La reluarea tranzactionarii actiunilor societatii de brokeraj din Cluj, limitele de pret au fost suspendate pana la formarea libera, pe baza cererii si ofertei, a unui nou pret de referinta. Pe perioada suspendarii limitei de pret, actiunile SSIF Broker nu au fost incluse in componenta indicelui BET-C, care a fost ajustat corespunzator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri