Asiguratorii ar trebui sa fie mai flexibili in relatia cu fermierii si sa renunte la unele reguli absurde, pentru ca agricultorul nu isi va strange hainele intr-o noapte si va pleca din tara fara sa plateasca asigurarea, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.
"Este nevoie de mai multa flexibilitate din partea asiguratorilor la produsele pentru fermieri, pentru ca nu cred ca un fermier care face cultura sau are un solar de zece ani isi strange intr-o noapte hainele in geanta si dispare in tarile calde, fara sa plateasca asigurarea", a spus Fuia.

El a adaugat ca este de bun simt ca fermierii trebuie sa se asigure, insa "fara reguli absurde care ii tin pe oameni departe de asiguratori", noteaza Mediafax.

Potrit acestuia, societatile de asigurari "inteleg sa ajute fermierul" intr-o maniera "rigida si ingusta", fixand niste reguli greu de respectat si care obliga agricultorii sa ramana descoperiti si sa plateasca din "buzunarul care si asa nu este foarte larg".

Fuia a spus ca in urma cresterii de preturi la legume, ca urmare a pagubelor produse in iarna, urmeaza sa fie promovata in Guvern o hotarare pentru acordarea unei despagubiri, pe o schema de ajutor de minimis pentru fermierii afectati. Fondurile disponibile se ridica la 1,9 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri