Posta Romana a lansat in urma incheierii unui parteneriat cu Deutsche Bank, un serviciu prin care pot fi transferate international sume de pana la 5.000 de euro de catre orice titular de cont bancar din lume, a anuntat operatorul national postal.
Tariful pentru acest serviciu, denumit Eurogiro Cont, va fi platit in lei si va include o suma reprezentand 3,7% din valoarea transferului, la care se adauga tariful fix de 2,50 lei, noteaza Mediafax.

Potrivit Postei Romane, prin intermediul acestui serviciu se pot trimite sume de bani in numerar in orice cont bancar din strainatate si se pot achita plati din intreaga lume, in numerar, de la orice titular al unui cont bancar de la orice banca din lume, precum si de la orice administratie postala care are un acord cu Deutsche Bank.

De asemenea, expeditorii din intreaga lume, titulari de conturi bancare, pot transmite beneficiarii din Romania sume exprimate in 40 de valute.

Pentru expedierea unei sume de bani prin Eurogiro Cont, clientul trebuie sa se prezinte la unul dintre oficiile postale desemnate pentru acest serviciu, unde va completa formularul de mandat Eurogiro cu numele, prenumele si adresa destinatarului, numar cont in format IBAN si SWIFT BIC-ul bancii destinatarului, tara de destinatie, numele, prenumele, adresa expeditorului si codul numeric personal, precum si suma pe care doreste sa o expedieze.

In cazul achitarii unui mandat Eurogiro Cont sosit in Romania, destinatarul va fi avizat la domiciliul de sosirea acestuia pentru a se prezenta la sediul oficiului postal, in vederea incasarii sumei.

Indiferent de valuta in care a fost initiat transferul, beneficiarul incaseaza suma numai in euro. Destinatarul trebuie sa prezinte un act de identitate valabil.

Lista celor 231 de tari unde/de unde se pot trimite/primi transferuri internationale de bani prin sistemul EUROGIRO Cont poate fi accesata pe site-ul Postei Romane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri