Piata de leasing va depasi doua miliarde de euro in 2005

Cresterea volumului de leasing imobiliar va ava ca efect in 2005 cresterea pietei de leasing la peste doua miliarde de euro, preconizeaza Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR)

Consilierul ASLR, Ioan Ban spune ca leasingul imobiliar se ridica in prezent la aproximativ 1,8 la suta din volumul contractelor de leasing, iar potentialul pietei de leasing este de aproximativ cinci miliarde de euro.

Cei de la ASLR au mai observat ca cele mai mari cresteri au fost obtinute de societatile de asigurari datorita contractelor de leasing.

Contractele de leasing prevad obligativitatea asigurarii bunurilor puse in leasing, atat asigurari CASCO si RCA pentru auto, cat si asigurarea impotriva insolvabilitatii utilizatorului.

La sfarsitul anului trecut, cea mai mare parte din autovehiculele vandute au fost prin leasing.

In Romania, asigurarile pentru autovehicule, incluzand si politele de tip carte verde, reprezinta 35-40 la suta din volumul primelor brute subscrise de companiile de asigurare.

In ultimii ani piata de leasing din Romania a inregistrat o crestere de la 202,9 milioane euro in 1999, la aproximativ 1,9 miliarde de euro in 2004.

Autovehiculele reprezinta aproximativ 80-90 la suta din volumul anual al contractelor de leasing, urmate de echipamente industriale cu sapte procente, echipamente agricole cu 3,5 la suta, IT si birotica.

In ceea ce priveste tipul de leasing predomina cel financiar, cu aproximativ 80 la suta, iar cel operational detine 20 la suta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri