ImoFinance va infiinta o societate de leasing

Compania ImoFinance Cluj-Napoca va intra pe piata finantarilor in leasing, dupa ce actionarii au aprobat proiectul de infiintare a societatii ImoLeasing, care va avea un capital social de 200.000 euro, a declarat presedintele ImoFinance, Iosif Pop.

"Potrivit noilor reglementari legislative, institutiile financiare nebancare care desfasoara si activitati de leasing financiar sunt obligate sa infiinteze o societate de profil, care trebuie inscrisa intr-un registru general la Banca Nationala a Romaniei. Pana la finele acestui an, ImoLeasing are nevoie de surse de finantare in valoare de 2 - 2,5 milioane de euro, fonduri care vor fi asigurate de la firmele din cadrul grupului", a spus Pop.

El a afirmat ca ImoLeasing va deveni operationala pana in luna iulie si va finanta, in principal, activitatile imobiliare, dar si segmentul auto si alte domenii. "Un alt business in care vom intra il reprezinta microfinantarile. In acest sens, actionarii au aprobat constituirea societatii MicroImo, care va acorda finantari de pana la 25.000 de euro. In primele 12 luni de activitate necesarul de fonduri se ridica la un milion de euro", a spus Pop.

Actionarii ImoCredit, o alta companie a grupului ImoFinance, au aprobat, la 4 aprilie, transformarea din societate de credit ipotecar in banca de credit ipotecar. Pop a afirmat ca grupul nu a renuntat la ideea de a intra pe piata asigurarilor, intrucat prin proiectele imobiliare initiate, ImoFinance a devenit furnizor de piata pentru companiile de profil. "In urmatoarele doua saptamani speram sa finalizam negocierile privind intrarea grupului in structura actionariatului unui asigurator. Constituirea unei noi societati nu mai intra in calculele noastre", a spus presedintele ImoFinance.

Grupul ImoFinance cuprinde societatile ImoInvest, responsabila de investitii prin achizitii si constructii imobiliare, si ImoCredit, specializata pe partea de sustinere financiara. In prezent, capitalul social al celor doua companii insumeaza 27,7 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri