BCR, cea mai mare banca din Romania, are de vineri un nou presedinte executiv, dupa ce bancherul ceh Tomas Spurny a obtinut aprobarea BNR pentru a-l inlocui pe fostul presedinte Dominic Bruynseels, al carui mandat s-a incheiat.
Tomas Spurny (47 de ani) isi incepe mandatul de presedinte executiv dupa ce a fost numit la conducerea Bancii Comerciale Romane la inceputul acestui an de catre Consiliul de Supraveghere al BCR.

In ultimii zece ani Spurny a fost presedinte executiv al mai multor institutii bancare si financiare importante din Slovacia, Republica Ceha si Ungaria. Inainte de a activa in domeniul bancar, Tomas Spurny a lucrat cativa ani la compania de consultanta de management McKinsey & Company, asigurand consiliere de specialitate unor institutii financiare care opereaza pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Banca Nationala a Romaniei a aprobat de asemenea numirile lui Martin Skopek in functia de vicepresedinte executiv retail & private banking si a lui Sergiu Manea in functia de vicepresedinte executiv Trezorerie, Piete de capital & Group Large Corporates, ambii fiind membri ai Comitetului executiv al BCR.

Christian Bruckner, care incepand cu 2010 a ocupat pozitia de Chief Operating Officer si consilier al comitetului executiv, a primit de asemenea aprobarea BNR ca vicepresedinte executiv operatiuni, membru al comitetului executiv al BCR.

Procesul de aprobare de catre BNR a numirii lui Bernd Mittermair in functia de vicepresedinte executiv financiar este in curs de finalizare.

Ceilalti membri ai Comitetului Executiv care isi continua mandatele sunt Michael Beitz, vicepresedinte executiv risc si Wolfgang Schoiswohl, vicepresedinte executiv corporate banking.

Sursa imagine:
Index.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri