Austriacul Johann Lurf a renuntat dupa doi ani la pozitia de presedinte al Volksbank Romania, iar actionarii bancii au anuntat ca vor sa numeasca la conducerea institutiei de credit un manager cu o vasta experienta bancara pe plan international.

Actionarii au convenit deja asupra succesorului lui Johann Lurf, insa numele noului presedinte va fi anuntat dup ace va primi aprobarea din partea BNR.

“Johann Lurf a acceptat pozitia de presedinte intr-un moment in care banca se confrunta cu o serie de probleme. A fost o provocare careia i-a facut fata cu succes, reusind sa imbunatateasca in mod semnificativ pozitia bancii, atat pe plan intern cat si pe plan extern. Cu toate acestea, noua structura a actionariatului VBRO face loc unei mai mari implicari din partea celorlalti actionari”, a precizat Wolfgang Perdich, presedintele consiliului de supraveghere al bancii.

Johann Lurf are peste 30 de ani experienta in domeniul bancar, dintre care peste 15 ani numai in Grupul Volksbank. Inainte de a prelua pozitia de presedinte in cadrul Volksbank Romania, acesta a condus Volksbank Cehia timp de 14 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi presedinti ai grupului.

Banca a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati, extinsa la nivelul intregii tari.

Incepand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este in curs de repozitionare ca banca universala, care acorda egala atentie activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companii, cat si clientilor persoane fizice. Incepand din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vasilescu, BNR: Romania are cel mai scump credit din Uniunea Europeana