Cresteri de 0,16 procente pentru FDI-uri

Fondurile Deschise de Investitii au inregistrat o apreciere medie de 0,16 la suta in ultima saptamana si au un randament cumulat de 1,25 la suta de la inceputul anului, in timp ce in 2005 performanta medie s-a situat la 16,21 la suta.

Potrivit datelor furnizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest, cele mai mari randamente cumulate le-au inregistrat in acest an fondurile de actiuni, care au insa si cel mai ridicat grad de risc, ultima saptamana fiind marcata in general de scaderi ale acestui tip de organisme de plasament.

In ultima saptamana, cele mai performante fonduri au fost Capital Plus - dintre fondurile diversificate, BCR Clasic - in categoria fondurilor de obligatiuni si instrumente cu venit fix si BT Maxim - la fondurile de actiuni.

Dintre fondurile de actiuni, Fondul Oportunitati Nationale are o crestere de 5,45 la suta de la inceputul anului, fiind urmat de Active Dinamic - 4,45 la suta, Intercapital - 3,78 la suta, Omninvest - 3,70 la suta, KD Maximus - 2,72 la suta, Napoca - 2,44 la suta, BT Maxim - 1,94 la suta, in timp ce BCR Expert are o scadere de 4,96 la suta. La categoria fondurilor diversificate, cea mai buna performanta in acest an o are fondul Transilvania - 4,17 la suta, urmat de Capital Plus, cu o crestere de 2,86 la suta, BCR Dinamic - 1,77 la suta si Integro - 0,84 la suta, in timp ce Fortuna Classic si Concerto au scaderi de 4,45 si respectiv 1,88 la suta. La fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix, pe primele locuri se situeaza BCR Clasic, cu o crestere de 1,49 la suta si Orizont - 1,30 la suta, in timp ce Europa Obligatiuni a scazut cu 4,22 la suta de la inceputul anului.

Fondurile monetare Simfonia 1 si Stabilo au inregistrat cresteri de 1,05 si respectiv 1,43 la suta, de la inceputul anului. Anul trecut, cel mai bun randament oferit de un fond mutual a fost cel inregistrat de fondul de actiuni Omninvest - 54,28 la suta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri