Banca Comerciala Carpatica, institutia bancara desemnata de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) in vederea derularii fondului de 20 milioane de lei, in cadrul Programului Fermierul, a anuntat printr-un comunicat primit la redactie emiterea unor noi credite destinate producatorilor agricoli.

Creditele se adreseaza beneficiarilor eligibili care infiinteaza sau dezvolta activitati de exploatare agricola, precum si de procesare, conservare, depozitare si valorificare a produselor, si propun proiecte de afaceri rentabile. Creditele acordate in cadrul Programului Fermierul sunt destinate finantarii obiectivelor de investitii, pe o perioada de maxim 10 ani, cu o perioada de gratie de pana la 5 ani, fara aport propriu al solicitantului, in conditii de cost deosebit de avantajoase.

BCC continua si derularea operatiunilor de creditare din cadrul Proiectului de dezvoltare rurala a Muntilor Apuseni finantat de catre Fondul International de Dezvoltare Agricola (FIDA), dovedind o permanenta preocupare pentru imbunatatirea conditiilor de acordare a creditelor si facilitarea accesului la aceste fonduri. Astfel, in urma semnarii Conventiei cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FCGR), se vor accepta garantii emise de aceasta institutie. In sprijinul producatorilor agricoli - persoane fizice, FCGR nu percepe comision de garantare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri