Valoarea beneficiilor platite clientilor de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in trimestrul intai din 2012 a fost de aproximativ 22 milioane de lei, in crestere cu circa 79% fata de acceasi perioada a anului precedent, potrivit ING.
Peste trei sferturi din aceasta suma (respectiv 16,92 milioane de lei) este reprezentata de beneficii platite clientilor pentru contracte ajunse la maturitate, in conditiile in care portofoliul de asigurari incheiat in urma cu 15 ani, moment cand ING a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania, incepe sa se maturizeze.

In acelasi timp, volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele trei luni din 2012 a fost de 133,25 milioane de lei, nivel relativ similar celui inregistrat in primul trimestru din 2011.

In ceea ce priveste contractele noi, trimestrul intai a adus o crestere de 7%, potrivit companiei, si se observa consolidarea apetitului clientilor pentru produsele traditionale, continuand tendinta manifestata de la inceputul anului trecut. Asadar, din totalul politelor noi incheiate la ING in primele trei luni din 2012, contractele de tip traditional, care ofera protectie si randamente garantate, detin o pondere de 72%, in crestere cu 20% fata de trimestrul intai din 2011.

"Primele trei luni din 2012 au fost marcate de stabilizarea perspectivelor economice si de usoara revenire a pietelor financiare. Acest context mai favorabil, dublat de eforturile de educare sustinute in cursul anului trecut, au influentat pozitiv increderea clientilor si nivelul de constientizare a necesitatii de planificare pe termen lung", a declarat Cornelia Coman (foto), CEO al companiei.

Nivelul mediu al sumei asigurate a ajuns la 53.175 de lei, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Prima bruta medie alocata de clientii care au incheiat in trimestrul intai o polita de asigurare de viata la ING este de 1.564 de lei, in crestere cu 2% fata de T1 2011.

In comunicatul companiei se mentioneaza ca valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 2,20 miliarde de lei la sfarsitul lunii martie 2012, in crestere cu aproape 6% fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, marja de solvabilitate este cu 170% mai mare decat nivelul minim cerut de lege, iar nivelul de lichiditate cu 479% mai mare decat nivelul minim cerut.

Profit taiat la jumatate


ING Asigurari de Viata a obtinut, in perioada analizata, un profit brut de 5,64 milioane de lei, reprezentand mai putin de jumatate comparativ cu nivelul de 11,25 milioane de leiinregistrat in aceeasi perioada a anului precedent.

"Rezultatul este in linie cu cel bugetat si a fost influentat in special de investitiile din zona informatizarii si specializarii pentru alinierea la noile standarde de raportare din domeniul asigurarilor (Solvency II si IFRS 4 Faza 2) – proiecte demarate in iunie 2011 si care vor continua pe tot parcursul anului curent. In plus, alte directii importante de investitii in intervalul ianuarie-martie 2012 au fost reprezentate de initiativele pentru cresterea beneficiilor oferite clientilor, profesionalizarea si dezvoltarea fortei de vanzari", se arata in comunicatul companiei.

Olandezii de la ING Asigurari de Viata au incheiat prima polita de asigurare traditionala pe piata romaneasca la 1 iulie 1997, iar anul trecut, dupa ce toti asiguratorii si-au anuntat rezultatele, compania olandeza era liderul piete de asigurari de viata din Romania, dupa valoarea primelor brute subscrise, care au cumulat 554 milioane de lei (131 milioane de euro), in crestere cu 2% fata de 2010. Profitul brut obtinut a fost de 17,8 milioane de lei, reprezentand mai putin de jumatate, comparativ cu rezultatul de 46,7 milioane lei din 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri