Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs oficial de 4,4265 lei/euro, un nou maxim istoric, cu un ban mai mult fata de sedinta precedenta. Moneda nationala a continuat sa se deprecieze in a doua parte a sesiunii interbancare de vineri, iar cotatille se situau usor peste 4,44 lei/euro la finalul zilei, intr-o piata cu volume de transfer ridicate, in care BNR a intervenit indirect pentru a limita scaderea leului, potrivit dealerilor.
In jurul orei 16:30, bancile schimbau euro cu 4,44 - 4,4415 lei, in crestere semnificativa fata de ultimele cotatii de joi, de 4,4155 - 4,4183 lei/euro, scrie Mediafax.

Rata de schimb a trecut de 4,42 lei/euro inca de la deschidere, cand primele tranzactii au fost operate la 4,4210 lei/euro.

In prima parte a zilei cursul a oscilat sub 4,43 lei/euro, deprecierea fiind limitata de interventiile indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor. Imediat dupa publicarea cursului de referinta, cotatiile au sarit peste 4,43 lei/euro, iar maximul zilei a fost de 4,4420 lei/euro.

Nivelul record atins pe piata interbancara a fost de 4,4675 lei/euro, consemnat pe data de 1 mai, cand in Romania a fost zi nebancara, iar paritatea a fost tranzactionata de jucatorii internationali pe alte piete.

Dealerii cred ca fara interventia bancii centrale cursul ar putea depasi in numai doua sedinte nivelul de 4,5 lei/euro pe piata interbancara, avand in vedere cererea ridicata de euro din partea jucatorilor.

Inca din deschiderea pietei valutare, leul pierdea teren in fata monedei europene, trecand usor peste nivelul de 4,42 lei/euro.

In jurul orei 13, cotatiile pe piata valutara au depasit 4,43 lei/euro, ceea ce poate semnala faptul ca in sedinta de luni am putea avea un curs si mai mare.

Precedentul maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, a fost anuntat pe 2 mai, la acea data jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv dupa caderea Guvernului Ungureanu.

Aveti rate in euro? Cat de puternic va afecteaza deprecierea leului?

1. Credeti ca moneda nationala se va apropia de 4,5 lei/euro?

2. Cat de puternic va afecteaza deprecierea leului?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri