Cotatiile monedei nationale au ramas usor peste 4,44 lei/euro, iar dealerii spun ca deprecierea leului a fost temperata de interventiile indirecte ale bancii centrale, in timp ce valutele din regiune au revenit pe scadere, atentia pietelor fiind orientata din nou spre Grecia.
In jurul orei 16:30, euro era schimbat pentru 4,4405 - 4,4425 lei, aproape de nivelul de luni seara, cand operatiunile s-au incheiat la 4,4425 - 4,4435 lei/euro, potrivit Mediafax.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,4480 lei, iar putin dupa ora 10:30 cotatiile au atins un minim de 4,4385 lei/euro.

Ulterior, rata de schimb oscilat usor peste 4,44 lei/euro, iar BNR a fost prezenta permanent in piata, prin vanzari de euro, potrivit unor dealeri.

Pietele financiare sunt sub presiune de la inceputul saptamanii trecute, dupa ce cele doua partide principale care sustin acordul Greciei cu institutiile financiare internationale nu au reusit sa obtina impreuna majoritatea, punand sub semnul intrebarii capacitatea tarii de a respecta conditiile convenite cu creditorii externi, de a evita falimentul si de a ramane in zona euro.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei a anuntat marti ca Grecia va organiza noi alegeri anticipate, dat find ca liderii principalelor formatiuni politice nu au ajuns la un acord pentru formarea guvernului.

La inceputul sesiunii, pietele au revenit pentru scurt timp pe plus, propulsate de avansul economic peste asteptari anuntat de Germania pentru primul trimestru, insa temerile privind criza din zona euro a intors pietele pe minus.

Cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins marti al treilea maxim istoric consecutiv, de 4,4411 lei/euro, in urcare cu 0,38 bani fata de luni.

Astfel, leul a scazut cu 2,8% in raport cu euro fata de finele anului trecut, cand BNR a publicat un nivel de 4,3197 lei/euro.
Referinta pentru dolar a urcat marti cu 0,97 bani, la 3,4576 lei/dolar, ajungand la un nou nivel maxim incepand cu 1 iulie 2010. La data mentionata, referinta s-a situat la 3,5420 lei/dolar.

Pentru francul elvetian, cotatia a crescut la 3,6971 lei/franc, nivel care reprezinta un nou maxim incepand cu 5 septembrie 2011. La inceputul lunii septembrie, francul a fost cotat la 3,8133 lei.

Bancile comerciale practicau dobanzi de 4,34 - 4,84% pe an pentru plasamentele cu scadenta la o zi, fata de 3,78 - 4,28% % luni. Dobanzile pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au urcat de la 3,91 - 4,41% la 4,38 - 4,88%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri