Romanii plecati la munca in strainatate au devenit potentiali clienti pentru bancile comerciale
Banca Italo Romena, reprezentanta in Romania a Grupului Veneto, va acorda, din mai 2006, romanilor care lucreaza legal in Italia, "Creditul fara frontiere" prin care se va finanta si cumpararea de locuinte in Romania, a anuntat miercuri directorul general al bancii, Athos Varusio.

"Acest produs va fi un semnal de incredere pe care il dam cetatenilor romani, dar si sistemului bancar romanesc. Un alt produs bancar destinat cu precadere romanilor din Italia este Contul fara frontiere prin care se pot trimite in Romania bani cu comision zero. Cele doua produse reafirma politica de colaborare intre bancile apartinand grupului Veneto, dar si de personalizare a produselor in functie de nevoile pietei", a spus Athos Varusio, cu prilejul prezentarii rezultatelor financiare pe 2005.

In 2005, Banca Italo Romena a ajuns la un nivel al fondurilor atrase in mod direct de 166 milioane de euro, fata de 100 milioane euro in 2004, ceea ce indica o majorare de 65,3 la suta. Potrivit Rompres, creditele acordate clientelei au crescut de la 167,4 la 258,7 milioane de euro, cu o majorare de 54,5 la suta. Datorita rezultatelor obtinute din creditele acordate si din fondurile atrase, produsul bancar brut a crescut cu 58,6 la suta, de la 268 la 425 milioane de euro.

Profitul net al Bancii Italo Romena a atins cifra de sase milioane de euro, cu o crestere de 81 la suta fata de 3,3 milioane obtinute in anul 2004.

"Rezultatele arata o cresterea a numarului de clienti, care la 31decembrie 2005 s-a ridicat la 14.004, cu 58,4 la suta mai multi fata de cei 8.842 de clienti din 2004. Continuam sa fim o banca de referinta pentru oamenii de afaceri italieni veniti in Romania, dar ne-am castigat increderea clientilor locali, atat persoane juridice cat si fizice", a spus directorul general al Bancii Italo Romena, Athos Varusio.

Astfel, in 2005, creditele acordate au fost destinate in proportie de 95 la suta societatilor, din acestea 55 la suta fiind romanesti.

In 2005, Grupul Veneto Banca a achizitionat 85 la suta din Italo Romena Leasing, astfel ca pe acest segment s-a inregistrat un profit de 800 milioane euro. Daca in 2005, valoarea totala a bunurilor achizitionate in leasing de la Italo Romena Leasing, in principal pe segmentul auto, a atins cifra de 15 milioane euro, in 2006, se estimeaza o valoare de peste 30 milioane, cu cresteri substantiale al leasingului imobiliar.

Banca, cu sediul central la Treviso, este prezenta la Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Bacau, Brasov. in 2006, s-a deschis deja o noua filiala la Constanta si urmeaza ca in mai sa devina operationala si cea din Craiova, conform planului de dezvoltare stabilit de Grupul Veneto. Strategia de dezvoltare prevede ca Banca Italo Romena sa opereze cu 20 de filiale in cele mai importante orase din Romania, pana in 2008. in 2006, se vor mai inaugura inca trei filiale, dintre care una in Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri