Alico, Generali si ING Asigurari s-au inscris la licitatia organizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) pentru a furniza polite de viata pentru cei 178 de salariati ai institutiei, valoarea contractului fiind estimata la 27,7 milioane lei (6,3 milioane de euro) pentru cinci ani, informeaza Mediafax.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 7 mai.

Politele vor avea o suma asigurata cuprinsa intre 25.000 si 200.000 euro pe persoana, iar contractul de asigurare va fi finantat din veniturile proprii ale institutiei, potrivit datelor din anuntul de participare.

"Obiectul contractului de achizitie publica este achizitionarea de asigurare de viata de grup cu componenta de economisire pentru pensionare. Prin aceasta achizitie se urmareste diversificarea pachetului de beneficii pentru salariatii CSA, prin oferirea unui plan de economisire pentru suplimentarea veniturilor la pensionare si a unei asigurari care sa ofere protectie in cazul decesului din orice cauza a salariatului", se arata in caietul de sarcini.

Potrivit documentului, suma asigurata pentru 9 din cei 178 de angajati ai CSA se ridica la 860.000 lei/persoana (196.700 euro), in timp ce pentru restul salariatilor institutiei a fost stabilita la 107.500 lei/persoana (circa 24.600 euro).

CSA se finanteaza integral din venituri proprii, constituite din contributiile societatilor de asigurare si intermediarilor in asigurari. In 2010, CSA a avut un excedent de 5,16 milioane de lei, la venituri totale de 59,28 milioane de lei, conform datelor din raportul anual al institutiei. Cu un an in urma, excedentul autoritatii a fost de 16,73 milioane de lei.

CSA este autoritatea cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare/intermediere in asigurari in Romania. De asemenea, institutia are si atributia de emitere a normelor de aplicare a legilor din domeniul asigurarilor.

Anul trecut, primele din asigurari generale si de viata au insumat 7,95 miliarde de lei, in scadere cu 4,3% fata de 2010, rezultat influentat de reducerea veniturilor din polite generale cu 6,5%, la 6,21 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale CSA.

Pe segmentul asigurarilor de viata, primele au insumat 1,74 miliarde de lei, in crestere cu 4,6% fata de 2010.

Cei mai mari jucatori pe piata de profil sunt ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Alico Asigurari Romania si Generali Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri